1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FGA a facut plati de circa 34 ...

FGA a facut plati de circa 34 milioane de lei pentru pagubitii CITY Insurance

Fondul de Garantare a Asigurarilor - FGA a efectuat plati in valoare de aproape 34 milioane de lei catre pagubitii CITY Insurance, pana la data de 12 ianuarie a.c., potrivit datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara solicitate de 1asig.ro.

"La data de 12 ianuarie 2022, situatia se prezenta astfel: au fost efectuate plati in suma de 33.916.813 lei pentru 5.173 de dosare", au transmis reprezentantii ASF.

Fondul de Garantare a Asiguratilor a facut primele plati, conform legislatiei, pe 29 noiembrie.

FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale in vederea achitarii sumelor cuvenite creditorilor de asigurari, cu respectarea dispozitiilor legale, dupa parcurgerea de catre creditorul de asigurari a procedurii administrative de plata reglementate de Legea nr. 213/2015. Plata despagubirilor se face in limita a 500.000 lei pentru fiecare creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare incheiat cu asiguratorul aflat in insolventa, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizata.

Numarul cererilor de deschidere a dosarelor de dauna si de plata este unul semnificativ, astfel ca si volumul de munca este unul considerabil, ceea ce a necesitat cresterea numarului de angajati ai FGA de la circa 75 la 175 de angajati, atat in structura centrala a Fondului, cat si in teritoriu.

Decizia ASF (din 17 septembrie) de retragere a autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia a fost publicata, pe 27 septembrie 2021, in Monitorul Oficial, Partea I, nr 921.

Demersuri necesare pentru deschiderea dosarului de dauna de catre FGA

Potrivit datelor de pe site-ul Fondului, pentru deschiderea/ avizarea unui dosar de dauna, creditorul de asigurari (Asigurat/ Pagubit) direct sau prin mandatar va completa:

1. Anexa nr. 7 - CERERE deschidere dosar dauna (model prevazut in Norma 24/2019) sau prin completarea online Formularul de deschidere dosar de dauna;

2. Anexa nr. 8 - DECLARATIE privind evenimentul (model prevazut in Norma 24/2019).

Formularele PDF completate vor fi transmise la adresa constatari.daune@fgaromania.ro .

Demersuri necesare pentru obtinerea de catre petenti a despagubirilor/indemnizatiilor cuvenite a fi platite de catre FGA

Formulare pe care persoanele care solicita un drept de creanta impotriva unei societati in insolventa le completeaza in vederea obtinerii de catre acestia a despagubirilor/indemnizatiilor cuvenite a fi platite de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor:

1. Anexa nr. 9 - CERERE de plata privind acordarea restituirii de prima (model prevazut in Norma 24/2019);

2. Anexa nr. 10 - CERERE de plata privind acordarea despagubirilor/indemnizatiilor - Anexa nr. 10 (model prevazut in Norma 24/2019).

Formularele PDF completate vor fi transmise la adresa cerere.plata@fgaromania.ro

Tinand cont de situatia pandemica existenta, FGA face apel catre potentialii creditori de asigurare sa depuna solicitarile Online, sau prin intermediul unui serviciu postal (Adresa postala: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti).

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Mona CUCU: Anul 2021 a venit cu provocari majore pentru FGA