1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FAST Brokers va intermedia polita ...

FAST Brokers va intermedia polita D&O a sefilor Transelectrica

Fast Brokers a castigat, in fata Asirom VIG, o licitatie a operatorului national de transport de energie electrica Transelectrica pentru achizitionarea unei polite de raspundere civila profesionala a membrilor Consiliului de Supraveghere si Directoratului companiei.

Polita D&O a fost estimata la 986.180 lei pentru 12 luni.

Contractul de asigurare a fost semnat pentru suma 811.318 lei. Mai multe detalii despre atribuire AICI.

"In conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale, persoana numita membru al Directoratului/Consiliului de supraveghere la o societate administrata in sistem dualist, trebuie sa fie asigurata pentru raspundere profesionala. Asigurarea consta in preluarea raspunderii profesionale a asiguratului, in vederea acoperirii prejudiciilor patrimoniale cauzate fata de CNTEE Transelectrica SA cat si fata de terti, inclusiv cheltuielile de judecata ca urmare a oricaror acte sau fapte culpabile, savarsite cu prilejul exercitarii functiei, in mod direct sau prin intermediul persoanelor delegate in mod expres, cand acestea nu constituie infractiune. Actul constitutiv al CNTEE Transelectrica SA stipuleaza ca societatea va suporta costurile asigurarii de raspundere profesionala a membrilor Consiliului de Supraveghere si Directoratului", scrie in caietul de sarcini al licitatiei.

Limita minima de raspundere a fost stabilita pentru suma de 15.000.000 euro/12 luni.

Mai multe detalii despre licitatie AICI.

Transelectrica a mai incercat sa gaseasca un asigurator pentru raspunderea conducerii companiei, dar procedura a fost anulata pentru ca nu s-a inscris niciun ofertant.

Bugetul licitatiei anulate a fost estimat la 494.320 lei pentru 12 luni. Detalii AICI.

Transelectrica este operatorul sistemului energetic national si este controlata de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

In 2022, compania a raportat un profit net de 529 milioane lei, fata de doar 450.000 lei in anul precedent.