1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Expertii FMI au discutat cu CNPF ...

Expertii FMI au discutat cu CNPF despre noul proiect de asistenta in domeniul prevenirii spalarii banilor

Reprezentantii Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) au avut miercuri, 7 septembrie curent, o sedinta cu expertii Fondului Monetar International (FMI), in cadrul careia au fost examinate subiecte privind noul proiect de asistenta in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor.

Proiectul vizeaza asistarea autoritatilor din Republica Moldova in procesul de imbunatatire a cadrului normativ si instrumentelor de supraveghere, cu accent pe riscul transfrontalier de spalare a banilor si finantare a terorismului.

Vizita la CNPF a expertilor FMI face parte din prima misiune de evaluare tematica a gradului de implicare a non-rezidentilor in sectoarele supravegheate de CNPF, precum si a ponderii mijloacelor financiare investite de acestia.

De asemenea, in cadrul sedintei, au fost discutate mai multe aspecte ce tin, pe de o parte, de vulnerabilitatea aferenta fluxurilor externe de finantare a sectorului financiar nebancar, iar pe de alta parte, de necesitatea dezvoltarii instrumentelor financiare si atragerea investitiilor straine in Republica Moldova.