1asig.ro
1asig.ro

Eurostat: Serviciile din turism in UE au scazut cu 75% in iunie

5 min. / 1.540 cuvinte
In iunie, toate sectoarele din segmentul serviciilor au inregistrat scaderi in statele membre din Uniunea Europeana fata de februarie, pe fondul crizei provocate de pandemia COVID-19. Serviciile au scazut cu 16% in aceasta perioada, dintre care turismul a raportat o scadere de pana la 75%, conform datelor publicate de Eurostat.

PROMO


Potrivit analizei, din turism, cei mai afectati au fost agentiile de turism si turoperatorii a caror cifra de afaceri a scazut cu 83,6%, urmati de companiile de transport aerian 73,8%, unitatile de cazare 66,4% si restaurantele 38,4%.

Cu toate acestea, in luna iunie, fata de aprilie, se poate remarca o revenire a restaurantelor odata cu deschiderea teraselor. Potrivit datelor centralizate, restaurantele au avut cea mai buna revenire in iunie, urmata de unitatile de cazare. Firmele aeriene au avut doar o revenire usoare, pe cand agentiile de turism si turoperatorii au ramas in iunie la nivelul din aprilie.Potrivit datelor Eurostat, in 2017, segmentul unitatilor de cazare aducea o valoare adaugata de 79 miliarde euro, sau 1,3% din valoarea adaugata a economiei afacerilor non-financiare, pe cand restaurantele au avut o valoare adaugata de 96,4 miliarde euro, 1,6%.

Ponderea in aceste sectoare corespunzatoare pentru ocuparea fortei de munca a fost de 1,9%, respectiv 4%.

Transportul aerian si agentiile de turism (inclusiv turoperatorii) au avut actiuni de 0,5% si 0,3% din valoarea adaugata a economiei de afaceri non-financiare, iar ponderea locurilor de munca pentru transportul aerian a fost de 0,2%.

242 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO