1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Eurostat: Romania a depasit Grecia ...

Eurostat: Romania a depasit Grecia in 2021 la puterea de cumparare

Consumul individual, exprimat prin puterea de cumparare (PPS), a variat anul trecut in Europa intre 63% si 146% din media UE in cele 27 de state membre, Romania situandu-se la 82% din media UE, peste Grecia (76%) si aproape de Portugalia (83%), Polonia (84%), Spania si Cehia (85%), potrivit datelor Eurostat.

Potrivit oficialilor, noua state europene au o putere de cumparare peste media UE, respectiv Luxembourg, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Austria, Suedia, Finlanda si Franta.

Puterea de cumparare a fost cu maxim 25% sub media UE in 13 state, dar diferentele de la stat la stat au fost semnificative. Italia, Lituania, Cipru si Irlanda au un nivel de pana in 10% sub medie, in timp ce Slovenia, Spania, Cehia, Polonia, Portugalia, Malta si Romania au inregistrat procente cuprinse intre 11% si 20% sub media Uniunii.

O putere de cumparare cu peste 25% mai mica decat media europeana o au alte cinci state: Croatia, Letonia, Ungaria,Slovacia si pe ultimul loc Bulgaria, cu 37% sub medie.

Raportat la Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, Romania a depasit in 2021 Estonia, Grecia, Croatia, Letonia, Slovacia, Ungaria si Bulgaria.