1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Eurostat: Peste 82% dintre deplasarile din interiorul UE au fost facute cu masina

Masina a reprezentat, in 2018, principalul mijloc de transport intern in toate statele membre ale Uniunii Europene, fata de calatoriile cu trenul, autocarul sau autobuzul, conform datelor prezentate de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

Potrivit Eurostat, in 2018, deplasarea cu masina a reprezentat 82,9% din kilometri parcursi de autovehicule in Uniunea Europeana (UE), comparativ cu 9,3% pentru autocare, autobuze si troleibuze si 7,9% pentru trenuri.

Dintre statele membre UE, cea mai mare proportie de kilometri parcursi cu masina a fost in Lituania (90,4%), urmata de Portugalia (88,4%), Slovenia (86,4%). Pentru calatoriile cu trenul, Austria a avut cea mai mare proportie de kilometri parcursi de pasageri (12,9%), urmata de Olanda (11,2%) si Franta (10,3%).

In privinta calatoriilor cu autobuze sau troleibuze la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, Ungaria a avut cea mai mare proportie (20,8%), urmata de Cipru (18,9%) si Malta (17,5%). In Romania, 80,3% din kilometri parcursi de pasageri au fost facuti cu masina, 7,3% cu autobuze si troleibuze si doar 4,2% cu trenul.

Cu toate acestea, aceasta imagine poate arata diferit in 2020, in toate statele membre, ca urmare a masurilor de izolare si a restrictiilor de calatorie introduse de statele membre ale UE, precum si a modificarilor in preferintele personale in urma focarului COVID-19.