1asig.ro
1asig.ro

Elon MUSK spera ca, luna viitoare, sa lanseze asigurarea Tesla in intreaga lume, incepand cu Texas

5 min. / 1.540 cuvinte

Incepand cu luna octombrie 2021, posesorii Tesla din Texas ar putea achizitiona asigurari de la compania de vehicule electrice a lui Elon MUSK, noteaza Insurtech Insights. "Tesla spera sa ofere asigurari in timp real (bazate pe istoricul real de conducere), in Texas, luna viitoare", i-a raspuns Elon MUSK unui utilizator Twitter, care a intrebat daca producatorul auto ar putea oferi asigurari Tesla in New York.

PROMO


Potrivit sursei citate, utilizatorul Twitter, "The Cybertru", a precizat ca a primit o oferta de 500 de dolari pe luna pentru modelul Y al Tesla, subliniind ca, daca aceasta este cea mai buna oferta pe care o putea obtine, nu va putea pastra masina.

Cu toate acestea, Elon MUSK sustine ca, cel mai probabil, compania auto nu va obtine aprobarea pentru a oferi asigurari in New York pana, cel mai devreme, anul viitor, explicand ca procesul de aprobare este foarte "complex". "Procesul de reglementare pentru aprobarea de a oferi asigurari este extrem de lent si complex, variind considerabil in functie de stat", a scris Elon MUSK.

In 2019, Tesla a lansat propria asigurare auto pentru proprietarii de vehicule Tesla din California. Aceasta asigurare a fost conceputa pentru a le oferi proprietarilor Tesla tarife cu pana la 20% mai mici - in unele cazuri, chiar cu 30% mai mici -, decat cele ale concurentilor, noteaza sursa citata.

"Pentru ca Tesla isi cunoaste cel mai bine vehiculele, Tesla Insurance e capabila sa profite de tehnologia avansata, siguranta si capacitatea de service a masinilor noastre, pentru a oferi o asigurare la un pret mai mic. Acest pret reflecta beneficiile sigurantei active si ale functiilor avansate de asistenta a soferului, de la Tesla, care sunt standard pe toate noile vehicule Tesla", puncta producatorul auto, intr-un comunicat de presa din 2019.

De asemenea, Tesla declara ca "acoperirea sa cuprinzatoare si gestionarea cererilor de despagubire" vor sprijini doar clientii Tesla din California, desi compania a planificat extinderea pe intreg teritoriul SUA. La momentul respectiv, compania a oferit putine detalii despre extinderea planificata, spunand doar ca acest pas va fi facut "in viitor". 

 

1.605 accesari