1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Elevii din Romania sunt invitati ...

Elevii din Romania sunt invitati sa se inscrie la o noua editie a concursului European Money Quiz

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si Institutul Bancar Roman (IBR) invita elevii cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani sa se inscrie la concursul european de educatie financiara European Money Quiz. Anul acesta, finala nationala va avea loc online la data de 23 martie, ora 12:00, urmand ca finala europeana sa se desfasoare la data de 16 mai 2023, la Bruxelles. Gazda competitiei nationale din acest an va fi Andrei SELARU (Selly).

Cel mai bine clasati doi elevi la finala nationala isi vor testa cunostintele in materie de educatie financiara la finala europeana, alaturi de elevi din 30 de tari. Castigatorii vor primi titlul de "Campioni europeni ai banilor" in 2023, dar si premii in bani.

Inscrierea in competitie se poate face pana la data de 20 martie 2023, conform informatiilor disponibile pe site-ul https://www.educatiefinanciara.info/european-money-quiz/, iar elevii vor participa la concurs printr-un test online, live, organizat pe platforma Kahoot!. Testul cuprinde 15 intrebari din domeniul alfabetizarii financiare, iar raspunsul corect trebuie completat cat mai repede.

ARB va acorda trei premii pentru elevii castigatori. Astfel, castigatorul locului I va primi un premiu in valoare de 3.000 lei net, castigatorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net si ocupantul/a locului III va primi un premiu in valoare de 1.000 lei net. Va fi acordat un premiu special, constand intr-o tableta, profesorului coordonator care gestioneaza cea mai numeroasa clasa care a acordat cele mai multe raspunsuri corecte in cel mai scurt timp.

De peste un deceniu, ARB si-a asumat un rol important in promovarea educatiei financiar bancara, consolidandu-si reputatia de promotor al acesteia prin dezvoltarea a numeroase programe. Anul trecut, peste 2.700 de elevi au participat la finala nationala, iar cei doi castigatori au reprezentat Romania la competitia europeana, ocupand locul al 7-lea, din 29 de tari participante.

European Money Quiz este o initiativa comuna lansata la nivelul Federatiei Bancare Europene (FBE), care este implementata in Romania de Asociatia Romana a Bancilor, in calitate de membra a FBE, printr-un parteneriat educational cu Institutul Bancar Roman. Evenimentul se desfasoara in cadrul European Money Week si Global Money Week, in perioada 20-26 martie 2023, acestea fiind programe internationale de constientizare privind cresterea nivelului de educatie financiara.