1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Educatia financiara poate fi ...

Educatia financiara poate fi distractiva. CNPF a desfasurat in premiera activitati intelectuale dedicate copiilor, cu ocazia zilei de 1 iunie

De Ziua Internationala a Copilului, Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a organizat in premiera un eveniment distractiv de educatie financiara, dedicat unui grup de copii cu varsta de 8-11 ani. Activitatea a fost desfasurata in incinta CNPF, cu sprijinul AO FINEDU si al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

Timp de doua ore, peste 20 de copii divizati in cinci echipe au concurat pentru a obtine punctajul cel mai mare si a revendica locul I in clasament. Competitia a constat din sase probe, marcate ca "statii de activitati" pe o harta individualizata, conform unui traseu prestabilit. Echipele au urmat traseul indicat pe harta, realizand sarcinile enuntate pentru fiecare punct de oprire, fiind evaluati in functie de rapiditate, exactitate si onestitate in indeplinirea probelor.

Toate cele sase etape au fost gandite cu un nivel de complexitate potrivit pentru varsta copiilor participanti si au constat in:

Gaseste termenul definit - cunoastem notiuni de baza din domeniul financiar;

Avionul Onest - invatam sa "tintim" o abordare responsabila si onesta pe piata financiara;

"Pescuieste" cea mai buna oferta - invatam sa alegem elementele cu cele mai mici %;

Asigura oul - invatam esenta unei asigurari bune si temeinice;

Inventeaza bursa - invatam sa combinam cuvinte specifice activitatii bursiere in versuri;

Crocodil financiar - invatam sa exprimam idei fara a utiliza cuvinte.

In calitate de gazda a evenimentului, vicepresedintele CNPF, Vitalie LEMNE, i-a salutat pe micii intelectuali si le-a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Copilului: "Am organizat acest eveniment pentru ca ne pasa de copii si de educatia financiara. Vom continua sa promovam conceptul respectiv deoarece este cea mai importanta investitie pe care o putem face in viitorul nostru, ca societate. La multi ani, dragi copii! Sa cresteti sanatosi si fericiti."

Formatul inedit al evenimentului se inscrie in noile abordari ale CNPF de a creste interesul copiilor si adolescentilor fata de activitatile de educatie financiara, care vor contribui la formarea unei noi generatii de tineri informati si responsabili.

Sursa foto: Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF)