Inapoi la www.1asig.ro


XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Editie Speciala Nr. 16, 17 septembrie 2010

by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | STATISTICI | EVENIMENTE | CONTACT


3 ani de Pilon II

De la promisiune la realitate
Astazi se implinesc trei ani de la momentul lansarii efective a pietei pensiilor private obligatorii in Romania (Pilon II) - semnarea primului act de aderare la un fond de pensii administrate privat.
Cu certitudine, o buna parte din romani, adica peste 94% din salariati in acest moment, au devenit intr-adevar investitori, contribuind la un fond de pensii private obligatorii. In cifre absolute, numarul este de aproape 5,1 milioane. In trei ani, conturile participantilor au acumulat active in valoare totala de 3,7 miliarde lei, adica peste 865 milioane euro. Din aceasta suma, circa 500 milioane lei reprezinta rezultatul activitatii de administrare, adica, mai simplu spus, profitul obtinut prin investirea contributiilor.
Continuare

VIDEO: CSSPP: "Daca vrem ca romanii sa aiba pensii mai bune, contributiile la Pilonul II trebuie sa creasca mai repede, la cel putin 10%"
"Piata pensiilor private este un proiect de succes, care ar putea fi un bun exemplu de politica guvernamentala si pentru reformarea altor sisteme, cum ar fi cel al sanatatii", afirma Mircea OANCEA, Presedinte, CSSPP, la trei ani de la debutul operational al pietei pensiilor private obligatorii din Romania. "Am invatat mult in acest interval, si noi, ca supraveghetori, si operatorii din piata. Ne-am inspirat din experienta internationala, dar am invatat si propriile noastre lectii, confruntandu-ne cu problematica de zi cu zi", explica el, intr-un interviu acordat in exclusivitate portalului pensiileprivate.ro.
Continuare

VIDEO: APAPR: Pensiile private au nevoie de sustinere politica si stabilitate
"Sa nu uitam ca 40% dintre participantii la Pilonul II au aderat voluntar, deci si-au dorit in mod special o pensie privata", subliniaza Cornelia COMAN, Vicepresedinte, APAPR, si totodata CEO, ING Asigurari de Viata, si Presedintele CA al ING Pensii. "Tocmai de aceea", subliniaza ea, "este foarte important nu numai ca piata sa functioneze bine, asa cum se si intampla, dar si ca noi toti, operatori, supraveghere, Guvern, Parlament, sa transmitem un mesaj de incredere in sistem, sa facem tot ce trebuie pentru a impulsiona dezvoltarea acestuia".
Continuare


Repere

Pentru fiecare dintre entitatile a caror activitate este strans legata de existenta si functionarea pietei de Pilon II, cei trei ani care au trecut de la lansare au insemnat tot atatia ani de eforturi, realizari, satisfactii.
Continuare


ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private

ING
AEGON Pensii Private
GENERALI Fond de Pensii

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana RADU
Secretar de Redactie: Andreea STATE

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2010 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici