Inapoi la www.1asig.ro


XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Editie Speciala Nr. 15, 5 iulie 2010

by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | STATISTICI | EVENIMENTE | CONTACT


STIREA ZILEI

Fondurile de pensii private: Performante real pozitive in pofida recesiunii

Primul semestru al anului 2010 a adus fondurilor de pensii private performante investitionale solide, de 9,9%, pentru segmentul pensiilor private obligatorii (Pilon II), si 6,6%, pentru Pilonul III, de pensii private facultative, anunta Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). In ultimele 12 luni (30 iunie 2009 - 30 iunie 2010), fondurile obligatorii au realizat un randament de 20,7%, iar cele facultative de 15,4%. Performantele inregistrate difera in functie de categoria de risc a fondurilor de pensii si de alocarea investitiilor pe clase de active. De remarcat totodata ca randamentele obtinute sunt semnificativ mai mari decat rata inflatiei inregistrata in aceeasui perioada (de circa 4,3 - 4,5%, potrivit estimarilor BNR).

"Performantele obtinute de fondurile de pensii private in prima jumatate a acestui an sunt cu atat mai importante cu cat climatul investitional a fost neprielnic. Prelungirea recesiunii economice globale, ingrijorarea privind o eventuala criza a datoriilor publice ale statelor europene, problemele economice si bugetare ale Romaniei - toti acestia au fost factori de risc si incertitudine pentru piata financiara in general si pentru fondurile de pensii in special. Totusi, chiar si in acest mediu nefavorabil, fondurile de pensii private au reusit sa investeasca inteligent si echilibrat si sa isi conserve rezultatele pozitive inregistrate pana acum, iar acest fapt vine sa confirme viabilitatea sistemului de pensii private in forma sa actuala", a comentat Crinu Andanut, presedintele APAPR. Activele nete administrate de toate fondurile de pensii private din Romania au depasit 3,6 miliarde de lei la mijlocul acestui an, in timp ce numarul participantilor a fost de circa 5,05 milioane la Pilonul II de pensii private obligatorii, respectiv cca. 200.000 la fondurile de pensii facultative. Continuare

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana NECULA

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2009 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici