Inapoi la www.1asig.ro


XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE - CNPP 2009
Editie Speciala, 14 octombrie 2009

by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | STATISTICI | EVENIMENTE | CONTACT

Revista PRIMM
STIRILE ZILEI
Crinu ANDANUT ANDANUT: daca este interesata cu adevarat de viitorul romanilor, clasa politica trebuie sa sustina sistemul privat de pensii
"Pensiile sunt "vedeta zilei" in Romania acestui moment. Dincolo de jocurile politice, trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: viitorul nu arata deloc bine pentru viitorii pensionari. A sosit momentul pentru clasa politica sa recunoasca valoarea pensiilor private, ca alternativa la dificultatile sistemului public de pensii", a apreciat Crinu ANDANUT, Presedinte APAPR si CEO, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro
EFRP: garantiile oferite pe termen scurt sunt "devastatoare" pentru fondurile de pensii private
"Oferirea garantiilor pe termen scurt este extrem de costisitoare si produce efecte de-a dreptul devastatoare asupra randamentelor obtinute de fondurile de pensii" a afirmat Chris VERHAEGEN, Secretar General, EFRP, prezenta astazi la Bucuresti, la invitatia Media XPRIMM, cu ocazia CNPP 2009.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro
Chris VERHAEGEN
Ion GIURESCU GIURESCU : Cresterea contributiilor la Pilonul II la nivelul de 2,5% in 2010 este certa
"Singurul lucru bun care a functionat in Romania in aceasta perioada a fost sistemul de pensii private. Rezultatul s-a vazut in rezultatele fondurilor si in portofoliile administratorilor", a afirmat Ion GIURESCU, Vicepresedinte CSSPP. "De aceea, orice efort de a aduce nivelul contributiilor cat mai sus este pe deplin justificat si va contribui in mod evident la bunastarea viitoare a pensionarilor", a adaugat el.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro

ROSU, CSSPP: Garantarea cu rata inflatiei este cea mai distrugatoare actiune care ar putea fi intreprinsa in pensiile private
"Nimic nu este mai daunator decat sa gandim ingust si pe termen scurt. Garantiile cu inflatia sunt cele mai scumpe posibil. Ele introduc niste costuri suplimentare foarte importante si limiteaza totodata optiunile investitionale ale administratorilor. Efectul imediat este cel al limitarii drastice a randamentului pe care il pot obtine fondurile de pensii, de cele mai multe ori exact pana la limita acoperirii inflatiei", afirma Cristian ROSU, Director General, CSSPP.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro
Cristian ROSU

Legea pensiilor publice trebuie adoptata, indiferent de situatia politica
"Criza guvernamentala nu anuleaza obligatiile asumate de Romania prin acordul cu Fondul Monetar International. Ca urmare, legea pensiilor publice va trebui pusa in opera, indiferent de evolutiile politice", a declarat astazi Mihai SEITAN, Secretar de Stat in Ministerul Muncii, in deschiderea celei de a IV-a editii a Conferintei Nationale de Pensii Private.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro

EFRP: Criza financiara a accentuat nevoia de comunicare in pensiile private
"Se vorbeste mult despre garantii si protectia participantilor la fondurile de pensii, fara sa se spuna decat arareori ca prima forma de protectie a publicului este informarea. Criza financiara a accentuat cu atat mai mult nevoia de comunicare in pensiile private, fiind absolut obligatoriu ca oamenii sa inteleaga functionarea sistemelor, implicatiile garantiilor, beneficiile, dar si limitarile sistemului", a afirmat Chris VERHAEGEN, Secretar General EFRP.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro
Cornelia COMAN COMAN: Angajatorii trebuie sa-si asume un rol important in educarea financiara a salariatilor
"Sarcina de a educa publicul, informandu-l corect asupra sistemului public de pensii si ajutandu-l sa ia contact cu sistemul de pensii private, nu sta numai in sarcina Guvernului, desi este clar ca acesta are o mare responsabilitate in acest sens", afirma Cornelia COMAN, CEO, ING Asigurari de Viata. "In acest proces trebuie sa se implice toate componentele societatii, iar angajatorii sunt un factor cheie", a explicat ea.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro

Criza a "sters" o mare parte din beneficiile extrasalariale
Beneficiile de protectie, asigurari si pensii private sunt printre primele care au fost eliminate din programele de recompensare a salariatilor. Dincolo de efectele crizei asupra bugetului companiei, printre motivele pentru care angajatorii sunt tentati sa renunte la aceste beneficii se numara si lipsa de interes a salariatilor. De cele mai multe ori acestia prefera beneficiile cu efect imediat: bonusuri, prime, beneficii de statut.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro

Prioritatea absoluta: colectarea
"Pe termen scurt, atat pentru sistemul public, cat si pentru cel privat, prioritatea absoluta este colectarea. Toate entitatile din pensiile private trebuie sa faca corp comun ca sa obtina cresterea contributiilor. Mediul economic se confrunta in acest moment cu o situatie foarte dificila, ceea ce face ca sansele de a reintra in calendarul initial de crestere a contributiilor, la nivelul de 3%, sa fie extrem de reduse. Este insa absolut necesar sa se realizeze cel putin cresterea la 2,5%, pentru a nu afecta si mai mult sansele generatiilor actuale de a avea o pensie decenta", a accentuat Mihai SEITAN, cu ocazia Conferintei Nationale de Pensii Private.
Detalii pe pensiileprivate.ro
daniela.ghetu@mxp.ro

TOP STIRI PENSII PRIVATE


Fondurile de pensii obligatorii au generat un castig net de 50 lei pentru fiecare participant, la contributii de 540 lei, de la lansare pana in prezent


CIPD: statul si angajatorii trebuie sa-si asume impreuna responsabilitatea de a educa angajatii cu privire la economisirea pentru pensie

CSSPP: 4,5 milioane de romani participa la Pilonul II, dar mai putin de 200.000 vor avea si o pensie facultativa

EUREKO si GARANTI Bank au semnat un acord pentru distributia de pensii private

CANADA: sindicatele fac lobby pentru introducerea pensiilor private obligatorii

XPRIMM Pensii va recomanda


Reforma pensiilor speciale - amanata pentru saptamana viitoareXPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana NECULA

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE, Eugeniu SPIVACENCO

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2009 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici