Inapoi la www.1asig.ro


XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Editie Speciala Nr. 12, 10 septembrie 2009

by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | STATISTICI | EVENIMENTE | CONTACT

Revista PRIMM
STIREA ZILEI


Fondurile de pensii din Romania au iesit cu fruntea sus din primul an de criza

La incheierea unui an caracterizat de cea mai profunda criza economica globala, de la Marea Criza a anilor '30 incoace, fondurile de pensii private din Romania au obtinut performante investitionale notabile, mult peste rata inflatiei din aceasta perioada si au furnizat astfel clientilor castiguri atractive.
Astfel, fondurile de pensii obligatorii au avut un randament mediu de 15,53% in ultimul an, in timp ce pentru fondurile de pensii facultative valoarea acestui indicator a fost de 10,65%. Potrivit unui comunicat de presa emis astazi de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania), fondurile de Pilon II au depasit ca performanta toate instrumentele financiare cu venit fix disponibile pe pietele financiare romanesti. De remarcat ca fiecare din cele 25 de fonduri de pensii private a depasit inflatia din ultimul an (4,96%).
Din pacate, valorile mici ale contributiilor - in medie, de 400 - 500 lei/an -, fac ca aceste performante sa se adauge unei baze de calcul mai mult decat modeste. Dar iata rezultatele comentate pe larg, asa cum reies din materialul furnizat de APAPR. Continuare


XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana NECULA

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2009 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici