1asig.ro
1asig.ro
EXCLUSIV: Daunele RCA au crescut ...

EXCLUSIV: Daunele RCA au crescut alarmant in primul trimestru din 2021!

5 min. / 1.540 cuvinte
Indemnizatiile brute platite de asiguratori pe segmentul asigurarilor RCA au crescut intr-un ritm ingrijorator, marcand un avans de peste 26% in primul trimestru din 2021 comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce subscrierile asiguratorilor pe RCA au crescut cu un procent mult mai mic, conform datelor preliminare prezentate, pentru Publicatiile XPRIMM, de Cristian ROSU, Vicepresedintele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, prezent in emisiunea "Zodia Asigurarilor".

Astfel, daunele RCA au ajuns la peste un miliard de lei dupa T1 2021, in timp ce valoare primelor brute subscrise pe acest segment a fost de 1,1 miliarde de lei (+9,6%).

Tot in primul trimestru din acest an, indemnizatiile brute platite de asiguratori pe segmentul CASCO au insumat aproape 501 milioane de lei, conform datelor preliminare, mai mult cu 1,8% fata de T1 2020, iar subscrierile au totalizat 600,66 milioane de lei, in crestere cu circa 7%.Cristian ROSU a afirmat ca totalul pietei de asigurari a insumat, in T1 2021, prime brute subscrise de aproximativ 3,2 miliarde de lei, ceea ce a insemnat o crestere de 8,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit acestuia, asigurarile generale au avansat cu 7,4% in T1 2021 fata de T1 2020, pana al 2,5 miliarde de lei, in timp ce asigurarile de viata au crescut cu 11,6%, la 688,4 miliarde de lei.

Pe asigurarile de sanatate a exista o crestere mai mica, de 0,8%, valoare primelor brute subscrise fiind de peste 143,5 milioane de lei.

Prezent joi in emisiunea "Zodia Asigurarilor", moderata de Sergiu COSTACHE la Canal33, Cristian ROSU a discutat si despre asigurarile de viata, asigurarile de locuinte, sanatate, petitii, Fondul de Garantare, pretul de referinta in cazul reparatiilor auto, precum si despre deficitul de protectie al romanilor si ce ar trebui sa stie consumatorii despre asigurari.

Intrebat de asigurari detine, Vicepresedintele ASF a precizat ca are polite RCA, CASCO, asigurarea obligatorie a locuintei (PAD), cat si cea facultativa a locuintei, asigurare de viata, dar si asigurare de sanatate. Aceste sunt incheiate fie printr-un broker, fie direct la asiguratori.

Mai multe declaratiiputetiurmari in video-ul de mai sus!

Pentru a urmari toate dezbaterile, emisiunile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

2.702 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO