1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EXCLUSIV: Asigurarile de sanatate ...

EXCLUSIV: Asigurarile de sanatate au avansat cu 35% in 2022. Vezi cat au subscris companiile!

Companiile de asigurari de pe piata locala au raportat prime brute subscrise in valoare de circa 669,6 milioane de lei in anul 2022, in crestere cu aproximativ 35% fata de anul 2021, conform datelor preliminare obtinute de Publicatiile XPRIMM.

Din cifrele obtinute de la ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara referitoare la cotele de piata ale companiilor privind subscrierile si indemnizatiile brute platite, 1asig.ro a calculat valorile absolute ale acestora si va prezinta mai jos topul primelor 10 societati in functie de valoarea primelor brute subscrise si care sunt daunele platite pe asigurari de sanatate.

Pe parcursul anului 2022, societatile de asigurare au achitat indemnizatii brute in suma de aproximativ 361,8 milioane lei, potrivit datelor preliminare.

Cei mai mari asiguratori pe asigurari de sanatate in anul 2022 au fost, la fel ca in 2021, SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, cu o cota de piata de 27,7% si subscrieri de peste 185 milioane de lei, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, cu o pondere de 22,5% si PBS de peste 150 milioane de lei, si GROUPAMA Asigurari, cu o cota de 15,60% si subscrieri de peste 100 milioane de lei, conform calculelor XPRIMM Publications.

Top 10 este completat de NN Asigurari de Viata, OMNIASIG VIG, ASIROM VIG, ASITO Kapital, EUROLIFE FFH Asigurari Generale, EUROINS Romania si BRD Asigurari de Viata.

Luna asigurarilor de sanatate

Sanatatea presupune o investitie pe termen lung, de care fiecare este responsabil. Iar pentru ca un mesaj sa fie inteles, retinut si aplicat, acesta trebuie sa fie adus constant in atentia publicului. Tocmai de aceea, campania nationala de informare si educatie financiara "Luna Asigurarilor de Sanatate" ajunge, in 2023, la cea de-a patra editie.

Intre 1 martie si 7 aprilie, romanii vor afla mai multe despre rolul si beneficiile asigurarilor de sanatate, dar si despre cum pot implementa mai usor obiceiuri sanatoase, pe care sa le pastreze.

Obiectivele principale ale proiectului includ schimbarea comportamentului romanilor din unul pasiv in unul pro-activ, atat in ceea ce priveste incheierea de asigurari de sanatate, cat si un stil de viata sanatos, precum si cresterea gradului de informare a romanilor in ceea ce priveste rolul si beneficiile asigurarilor de sanatate.

Esti gata sa devii responsabil pentru sanatatea ta? Vorbeste cu Inimila - chatbot-ul care iti ofera informatii despre asigurarile de sanatate, dar care iti da si sfaturi despre un stil de viata sanatos si, mai mult, iti lanseaza o serie de provocari! Urmareste-ne pe Facebook sau pe Instagram!