1asig.ro
1asig.ro
EUROINS face a treia majorare de ...

EUROINS face a treia majorare de capital, de 120 mil. lei. Compania recruteaza specialisti noi si imbunatateste asigurarile non-RCA

5 min. / 1.540 cuvinte

Actionarii EUROINS Romania au aprobat in unanimitate de voturi o noua majorare de capital in valoare de peste 120 de milioane de lei. Este a treia majorare de capital facuta asigurator in ultimele luni. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat si o strategie pentru recrutarea de noi specialisti, precum si imbunatatirea produselor de asigurare non-RCA si lansarea de noi produse.

PROMO


Inainte de aceasta majorare de capital, cel mai recent audit arata ca EUROINS Romania indeplineste toti indicatorii financiari stabiliti de lege, cerinta de capital de solvabilitate fiind de 118,5% si acoperirea cerintei de capital minim de 278,4%.

Pe langa aceasta majorare de capital, in zilele urmatoare, EUROINS Romania va beneficia de o a patra majorare de capital dupa ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si EUROHOLD, proprietarul EUROINS Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de actiuni. Investitia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare va fi de pana la 30 de milioane de euro. De asemenea, EUROHOLD, proprietarul EUROINS, va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injectie suplimentara de capital de pana la 12 milioane EUR.

"Aceasta infuzie de capital indica angajamentul pe termen lung al actionarilor si investitorilor fata de EUROINS Romania si piata de asigurari din Romania. EUROINS este mai puternic decat niciodata si intreaga echipa investeste timp si energie, astfel incat transformarile la care asistati sa fie de durata. Construim noi produse de asigurare non-RCA, ne-am intarit echipa, avem o noua abordare cu clientii, subliniem ca toate eforturile aduc valoare adaugata in viata clientilor. Toate aceste eforturi sunt facute pentru ca avem o strategie publica prin care dezvoltam cat de mult putem zona non-RCA a companiei", a declarat Tanja BLATNIK, CEO, EUROINS Romania.

In cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, a fost aprobata si o strategie prin care EUROINS Romania planifica o campanie de recrutare a specialistilor, atat in zona de top management cat si middle management, cu accent pe imbunatatirea produselor de asigurare non-RCA si lansarea de noi asigurari.

EUROINS Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente care opereaza in regiunea Europei Centrale si de Sud Est. Compania se concentreaza pe oferirea unei game largi de asigurari generale, asigurari de sanatate si de asigurari de viata. Grupul are sediul central in Bulgaria si opereaza in unsprezece tari europene. Are filiale Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus, Rusia si Georgia. EIG opereaza si in Grecia si Polonia si are operatiuni de asigurare de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are peste 4 milioane de clienti si peste 3.000 de angajati.

 

3.107 accesari