1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROINS: Termenul mediu de ...

EUROINS: Termenul mediu de achitare a despagubirii a scazut la 5 zile

EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare, cel mai important jucator din industria asigurarilor din Romania, anunta ca, in medie, in T1 2022, a platit daunele in doar 5 zile de la depunerea cererii de plata, in dosarele in care nu au existat victime. In comparatie, in T4 2021, timpul mediu de plata a despagubirii a fost de 6,8 zile, fata de 37,5 zile in T2 2021.

Practic, termenul de plata a fost cu 25% mai rapid decat platile din ultima parte a anului 2021.

Acest indicator s-a imbunatatit constant in ultimul an.

De exemplu, in T4 2021, EUROINS Romania a raportat oficial Autoritatii de Supraveghere Financiara ca a platit daune, in medie, in 6,8 zile.

Rezultatele actuale arata o evolutie semnificativa fata de prima parte a anului trecut, cand, in T2 2021, timpul mediu de plata a daunelor auto era de 38 de zile.

"Faptul ca am continuat sa ne imbunatatim constant procedurile si sa mentinem relatii bune cu toate servicice-urile auto cu care avem relatii contractuale - o colaborare cu crestere rapida la nivel national, este dovada ca tratam cu responsabilitate angajamentele pe care ni le-am asumat, in strategia pe care o aplicam la Euroins Romania. Avem viziunea unei afaceri durabile si puternice, diversificata in produse de asigurare noi si actualizate nevoilor actuale, produse care speram sa aduca asigurarile mai aproape de inimile romanilor", a declarat Tanja BLATNIK, CEO EUROINS Romania.

EUROINS Romania anunta si o crestere semnificativa a volumului asigurarilor non-RCA. 270% este avansul mediu in 2022 fata de 2021, cu un volum de prime brute subscrise de aproape 70 de milioane de lei in primele patru luni.

Din ce in ce mai multi romani au ales EUROINS pentru asigurarea de calatorie si asigurarea de sanatate. Printre cele mai populare si de multe ori necesare produse, care se adauga politelor RCA, sunt Asistenta Rutiera si produsul CASCO Start.

Cea mai mare crestere se inregistreaza in segmentul asigurarilor de calatorie si al asistentei rutiere, unde vedem in T1 din 2022 - un avans de 10 ori a politelor fata de T1 din 2021.

Produsul CASCO Start oferit de EUROINS a avut o cerere mai mare cu 800%, iar pe segmentul asigurarilor de sanatate, vanzarile s-au dublat in prima parte a anului 2022, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

"Ne-am asumat ca in perioada urmatoare vom continua procesul de eficientizare a tuturor procedurilor si suntem hotarati sa urmarim strategia de crestere a celorlalte produse importante de asigurare pe care le oferim romanilor, precum asigurarile de sanatate, cele de accidente, asigurarile de proprietate si raspundere civila, sau cele de calatorii. Suntem cu adevarat multumiti de dezvoltarea Euroins Romania si suntem recunoscatori retelei noastre de vanzari si brokerilor parteneri, care ofera in mod constant produsele noastre clientilor", a declarat Tanja BLATNIK, CEO EUROINS Romania.

Performanta EUROINS Romania, in prima parte a acestui an, vine ca urmare a schimbarilor demarate in 2021, alaturi de cresterea echipei de experti, digitalizarea companiei si imbunatatirea experientei clientilor in toate serviciile pe care le oferim.

EUROINS Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. EUROINS Insurance Group ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti in 14 tari si are peste 3.000 de angajati. EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar si energetic care opereaza in regiune si activeaza in domeniul distributiei, furnizarii si comertului cu energie electrica, asigurari, leasing, vanzari de masini, servicii de investitii si management al activelor. Eurohold este listata la Bursa de Valori din Bulgaria si Varsovia. In 2021, Eurohold a achizitionat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajati si deservesc aproape 3 milioane de consumatori din tara.