1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROINS Insurance Group denunta ...

EUROINS Insurance Group denunta atacul la adresa EUROINS Romania

In legatura cu informatiile publicate de Libertatea care privesc compania EUROINS Romania, conducerea grupului EUROINS Insurance Group AD (EIG), lider in Europa Centrala, de Est si de Sud (CESEE), declara ca, inca o data, manipularea media are ca scop destabilizarea intregii piete de RCA din Romania.

Afirmatiile facute in articol contin date de natura tehnica care trebuie intelese in contextul reglementarilor de raportare. Dimpotriva, cu o abordare jurnalistica nesigura, articolul a generat o reprezentare total eronata si malitioasa a realitatii. Presupunem ca asa numitele "documente" prezentate in presa (email-uri de lucru informale si neoficiale, care nu au fost niciodata autorizate de catre conducerea companiei) sunt redate trunchiat si interpretate in mod eronat de catre fosti angajati ai EUROINS Romania. Acestia din urma au fost identificati prin incalcari sistematice ale eticii si practicilor corporative si legale.

In cazul in care exista si angajati ai ASF care au incercat sa induca in eroare conducerea autoritatii de reglementare sau angajati care raspandesc informatii false in mass-media, care apoi publica stiri false, consideram ca acestia ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru furnizarea unor documente care nu sunt de interes public fara o interpretare corecta. De asemenea, dorim sa ne adresam autoritatii de reglementare pentru a lua masuri si a proteja companiile de asigurari de pe piata de astfel de atacuri mediatice.

Pentru a evita orice dubiu si pentru a fi pe deplin transparenta, EUROINS, sub supravegherea ASF, a efectuat un inventar al tuturor litigiilor deschise si, de asemenea, incheiate pana la 31 octombrie 2022. Rezultatele acestei verificari a inventarului au fost transmise la ASF in data de 16 ianuarie 2023, impreuna cu toate remedierile provizioanelor pana la 31 decembrie 2022.

In concluzie, conducerea a facut tot posibilul pentru a evalua in mod corespunzator situatia actuala complicata, fiind si mai surprinsa in ceea ce priveste presupusul caz penal impotriva managementului companiei pe acest subiect.

Doar pentru a ilustra amploarea manipularii in articolul mentionat mai sus, va punem la dispozitie urmatoarele date:

  • In ultimii trei ani, EUROINS Romania a platit peste 3,5 miliarde de Lei in mai mult de 400.000 de dosare de dauna. Numai acest lucru este de ajuns pentru a demonstra falsele declaratii ale publicatiei, deoarece cifrele publicate reprezinta un aproximativ de 3% din totalul despagubirilor platite de catre companie.
  • Mai mult, dorim sa amintim ca in aceasta perioada, o suma de peste 200 de milioane de Lei a fost investita in companie printr-un aport de capital, care depaseste cu mult suma citata. Si mai mult, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a devenit actionar al companiei, lucru care arata mesajul clar de incredere si mare oportunitate pentru dezvoltarea industriei locale de asigurari.

Nu in ultimul rand, conducerea EIG doreste sa isi exprime intregul sprijin pentru echipa de management a EUROINS Romania. Sub indrumarea directorului general Tanja Blatnik, compania a trecut printr-o transformare completa, care a dus la o imbunatatire semnificativa a performantei generale a activitatii noastre in Romania.

In mai putin de un an, compania a inregistrat imbunatatiri masive, cum ar fi digitalizarea proceselor, diversificarea produselor de asigurare si a portofoliului, o mai buna experienta a clientilor, precum si o scadere majora a reclamatiilor si plati facute mai rapid. In ceea ce priveste procesarea cererilor de despagubire, perioada de la depunerea cererii de catre un solicitant, pana la data platii (termenul legal este de 40 de zile) a fost redusa semnificativ. In prezent, plata medie pentru toate cererile de despagubire este de doar 9 zile, fata de 35 de zile in urma cu doi ani. Rezultatele pozitive ale eforturilor noii conduceri pot fi observate si in cifrele financiare ale companiei.

De asemenea, suntem foarte recunoscatori clientilor, angajatilor si partenerilor nostri care, in ciuda perioadei actuale, cu mari provocari si atacuri mediatice, continua sa aiba incredere in noi si sa aprecieze calitatea serviciilor noastre.

Ca urmare a atacului mediatic si publicarii unor informatii false si manipulatoare, EIG isi rezerva dreptul de a actiona in justitie impotriva celor care le-au generat cu rea vointa, inclusiv impotriva tuturor persoanelor care participa la aceste atacuri si incearca sa destabilizeze piata romaneasca de asigurari.

EUROINS Insurance Group AD

EUROINS Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est (CESEE). EIG ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti din 11 tari si are peste 3000 de angajati. Acesta face parte din Eurohold Bulgaria AD, un grup energetic si financiar de top care opereaza in regiunea CESEE. Este listata la bursa de valori din Bulgaria si Varsovia. In 2021, Eurohold a achizitionat, prin intermediul subholdingului sau detinut integral, Eastern European Electric Company, filialele din Bulgaria ale companiei energetice cehe CEZ Group, care functioneaza acum sub marca Electrohold, care au peste 3.000 de angajati si deservesc aproape 3 milioane de consumatori din aceasta tara.

www.eig.bg www.eurohold.bg; www.electrohold.bg