1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROHOLD, compania mama a Euroins ...

EUROHOLD, compania mama a Euroins Romania, inregistreaza cele mai bune rezultate semestriale din istoria companiei

Eurohold Bulgaria AD, unul dintre cele mai importante grupuri energetice si financiare din Europa de Sud-Est, a raportat rezultate record pe jumatate de an in 2022, datorita performantei puternice a celor doua afaceri principale ale companiei - electricitate si asigurari, potrivit situatiei financiare interimare consolidate a companiei.

Veniturile totale au crescut aproape de 4 ori, ajungand la 1,62 miliarde EURO (3,17 miliarde BGN) in perioada ianuarie-iunie, o valoare absolut record in istoria holdingului. EBITDA si profitul net s-au ridicat la peste 86 milioane EURO (170 de milioane BGN) si circa 37 de milioane de EURO (73 de milioane BGN) in prima jumatate a anului 2022, ceea ce a reprezentat si o valoare record in istorie pentru acesti indicatori.

Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care opereaza sub marca Electrohold, a contribuit cel mai mult la rezultatele bune. Aceasta a acumulat mai mult de jumatate din veniturile totale si peste 70% din profitul holdingului inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare, inainte de a calcula rezultatele societatii-mama si eliminarile intragrup.

Afacerea de asigurari, reunita in Euroins Insurance Group (EIG), a contribuit in mod semnificativ la crestere. Volumul primelor EIG, a crescut cu 73% pe an, pana la 452,8 milioane EURO (885,6 milioane BGN). Veniturile brute ale Eurohold din operatiunile de asigurare aproape s-au dublat la 777,8 milioane EURO (1,52 miliarde BGN). Holdingul a inregistrat un profit net de aproximativ 25,4 milioane EURO (50 de milioane BGN) din activitati de asigurare.

Eurohold a renuntat complet si difinitiv la activitatile din domeniul auto si de leasing. Euro-Finance AD, compania specializata in investitii si servicii de brokeraj, ramane parte a structurii holdingului.

"In vremuri dificile pentru fiecare industrie, marcate de conflictul de razboi in curs de desfasurare in Ucraina si de cea mai mare inflatie din ultimii 25 de ani, Eurohold a inregistrat cele mai bune rezultate din istorie si si-a continuat dezvoltarea durabila. Performantele noastre au depasit asteptarile initiale. Cifrele noastre de succes din ultimul an si jumatate au dovedit ca am urmat o directie si o strategie de dezvoltare corespunzatoare. Modelul de afaceri pe care l-am proiectat si care se bazeaza pe doi piloni principali - energie si asigurari - isi arata punctele forte exact in cele mai dificile perioade. Rezultatele semestriale solide ne fac sa fim increzatori ca putem obtine performante operationale bune chiar si in cazul unei evolutii economice nefavorabile in lunile urmatoare", a comentat Kiril BOSHOV, Presedintele Consiliului de Administratie al Eurohold.

Rezultatele consolidate ale Eurohold pentru ianuarie-iunie 2022

Eurohold Bulgaria AD

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic si financiar lider care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. Este listata la Bursa de Valori din Bulgaria si Varsovia. Eurohold detine Euroins Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din regiune. EIG ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti in 13 tari si are peste 3.000 de angajati. In 2021, Eurohold a achizitionat prin subholding-ul detinut in totalitate, Eastern European Electric Company, subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care opereaza acum sub marca Electrohold, au peste 3000 de angajati si deservesc aproape 3 milioane de consumatori din tara. www.eurohold.bg; www.eig.bg; www.electrohold.bg