1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROHOLD, compania mama a EUROINS ...

EUROHOLD, compania mama a EUROINS Romania: Veniturile au crescut de peste patru ori in T1 2022

Veniturile totale ale holdingului EUROHOLD Bulgaria, compania mama a EUROINS Romania, au crescut de peste patru ori, depasind 1,67 miliarde Leva (853 mil. Euro) in perioada ianuarie-martie 2022. In acelasi timp, profitul operational (EBITDA) a crescut de aproape zece ori, la 92 milioane Leva (45 mil. Euro).

Cresterea veniturilor s-a datorat in principal consolidarii rezultatelor filialelor din Bulgaria ale fostului grup CEZ, care au fost achizitionate de EUROHOLD in iulie 2021. Aceste unitati opereaza in prezent sub marca Electrohold Bulgaria. Afacerile din domeniul energiei au acumulat putin peste jumatate din veniturile totale ale grupului in primul trimestru din 2022. La aceasta crestere a contribuit si cresterea veniturilor din prime din activitatea de asigurari, generate de EUROINS Insurance Group (EIG) pe pietele mai noi ale grupului.

Activitatile energetice au jucat un rol important in cresterea rentabilitatii holdingului. Profitul operational (EBITDA) din aceasta activitate a depasit 71 de milioane Leva (36 mil. Euro) pentru aceasta perioada. Rentabilitatea operatiunilor de asigurare s-a imbunatatit, de asemenea, in mod semnificativ - profitul operational generat de aceasta linie a crescut de peste doua ori, ajungand la 20,35 milioane Leva (10,3 mil. Euro).

EBITDA total al holdingului a depasit 92 de milioane Leva (45 mil. Euro), ceea ce reprezinta o crestere de zece ori mai mare decat in perioada precedenta. Profitul net a atins aproape 37 de milioane Leva (18,9 mil. Euro) in primele trei luni ale anului, ceea ce reprezinta o crestere semnificativa in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2021.

Activele holdingului au crescut cu 7,4% anual, ajungand la aproape 4,8 miliarde Leva (2,4 mld. Euro).

"Am inceput anul foarte pozitiv in cele doua linii cheie ale afacerii noastre si in acest fel am continuat performanta buna obtinuta in 2021. Inca nu am simtit provocarile cu care ne confruntam de la sfarsitul lunii februarie, din cauza conflictului din Ucraina.

Credem ca afacerea noastra este bine structurata pentru a face fata acestor provocari. Ne vom stradui sa mentinem rata de crestere pozitiva pentru restul anului, respectand in acelasi timp incertitudinea din Europa de Est si cresterea economica fragila, factori care ar avea un impact pentru aproape toate afacerilor in perioadele urmatoare.. Cel mai important este ca am reusit sa ne protejam colegii din Ucraina, precum si familiile lor pe care le-am cazat in Bulgaria. Afacerea noastra din Ucraina functioneaza in continuare intr-un ritm mai lent si in zonele mai putin afectate de razboi", a comentat Kiril BOSHOV, Presedintele Consiliului de Administratie al EUROHOLD.

Subsidiara EUROHOLD - EIG, detine doua companii de asigurari in Ucraina - EUROINS Ukraine si European Travel Insurance Ukraine, care nu si-au incetat activitatea si functioneaza si acum, in ciuda situatiei actuale din tara. Ponderea celor doua companii in activele totale ale grupului este relativ mica - mai putin de 5%. Majoritatea angajatilor celor doua companii ucrainene si familiile acestora au fost evacuati in Bulgaria imediat dupa declansarea conflictului. Acum lucreaza de la distanta. Celelalte linii de afaceri mai mici ale holdingului contribuie, in general, pozitiv la rezultatele grupului.

Rezultate consolidate - Eurohold: Ianuarie - Martie 2022

 

(1 Euro = 1.95583 Leva)