1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROHOLD a vandut Avto Union si ...

EUROHOLD a vandut Avto Union si Eurolease Group

EUROHOLD Bulgaria a semnat un contract de vanzare a 100% din capitalul filialelor sale Avto Union si Eurolease Group catre Asterion Bulgaria AD.

Avto Union include partea din afacerea cu automobile a EUROHOLD care nu a fost inca vanduta. In ultimul an, EUROHOLD a cedat cea mai mare parte a activelor sale prin mai multe tranzactii, inclusiv cele de importatori si distribuitori de marci de top care au o cota de piata mare, cum ar fi Mazda, Nissan, Renault, Dacia, etc. In urma acestor tranzactii, cinci filiale mai mici au fost lasate in structura Avto Union, care ofera putine marci auto, scutere si motociclete pe piata bulgara, precum si solutii de petrol, lubrifianti si combustibili.

Eurolease Group uneste activitatea de leasing, care este organic legata de cea auto si include sase filiale care ofera servicii de leasing financiar, solutii de inchiriere pe termen scurt si lung de masini noi si la mana a doua, in Bulgaria si Republica Macedonia de Nord.

Vanzarea celor doua companii face parte din strategia EUROHOLD de a se concentra pe afacerile sale din domeniul energiei si ale asigurarilor. Tranzactia va reduce in mod semnificativ gradul de indatorare al holdingului, intrucat companiile de leasing opereaza in mod traditional cu un grad ridicat de indatorare.

EUROHOLD este actionar majoritar al Electrohold, care detine cel mai mare distribuitor, furnizor si comerciant de energie electrica din Bulgaria, are 3.000 de angajati si deserveste 3 milioane de clienti. EUROHOLD este, de asemenea, proprietarul Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din sud-estul Europei, care are 3.000 de angajati si deserveste peste 4 milioane de clienti din 13 tari. Euro-Finance AD, compania specializata in investitii si servicii de brokerage, va continua, de asemenea, sa faca parte din structura EUROHOLD.

Asterion Bulgaria este un grup de mai multe companii care opereaza in diferite domenii, inclusiv vanzari de masini, activitati de service si livrare de piese de schimb.

EUROHOLD Bulgaria AD este un important grup energetic si financiar care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est (CESEE). Este listata la Bursa din Bulgaria si Varsovia. EUROHOLD detine EUROINS Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din regiune. EIG ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti din 13 tari si are peste 3.000 de angajati. In 2021, EUROHOLD a achizitionat prin subholdingul detinut in totalitate, Eastern European Electric Company, filialele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care opereaza acum sub marca ELECTROHOLD.