1asig.ro
1asig.ro

EUREKO vinde EUROCLINIC; CMU estimeaza dublarea afacerilor in 2-3 ani de la achizitie

5 min. / 1.540 cuvinte
Grupul financiar EUREKO si-a vandut participatia la spitalul EUROCLINIC furnizorului de servicii medicale private CMU - Centrul Medical Unirea, potrivit anuntului facut de companie la sfarsitul saptamanii trecute. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, insa surse din piata, citate de Mediafax, au estimat-o in jurul a 30 mil. EUR.

PROMO


De altfel, discutii in vederea unei posibile fuziuni intre CMU si EUROCLINIC se poarta inca de acum cinci ani, iar faptul ca tranzactia s-a realizat in sfarsit se datoreaza sprijinului financiar oferit de fondul de investitii american ADVENT International, care controleaza CMU din martie 2010, cu un pachet de 80% din actiuni.

"In ultimele sase luni am primit oferte de vanzare pentru EUROCLINIC de la circa 10 investitori. Pentru clinici, este mai bine sa faca parte dintr-un grup mai mare", a declarat Frans Van der ENT, Country Manager al EUREKO, intr-o conferinta de presa. Potrivit acestuia, decizia de vanzare a EUROCLINIC nu a fost motivata de probleme financiare ale grupului, ci de o reevaluare a tuturor business-urilor grupului in Romania.

"In urma acestei reevaluari, am ajuns la concluzia ca EUROCLINIC are nevoie ori de investitii masive, ori de un partener, astfel incat am decis sa vindem participatia noastra", a declarat Van der ENT.

In primul semestru al anului, cifra de afaceri a EUROCLINIC s-a ridicat la 20 mil. lei (4,8 mil. EUR), iar pentru finele acestui an conducerea companiei estimeaza afaceri de 45 mil. lei (10,5 mil. EUR). EUROCLINIC detine in Bucuresti un spital privat, trei policlinici si un laborator de policlinica.

CMU isi desfasoara activitatea in 11 policlinici multidisciplinare din Bucuresti, in 8 policlinici proprii in tara si colaboreaza cu peste 130 de clinici partenere la nivel national. Prin fuziune, CMU si EUROCLINIC vor avea in jur de 1.500 de angajati in cele 3 spitale si 23 de policlinici private, cu o capacitate de 150 de paturi, 10 sali de operatie si 60 de specialitati.

Centrul Medical Unirea estimeaza dupa aceasta tranzactie dublarea afacerilor in urmatorii doi-trei ani, fata de nivelul inregistrat la momentul achizitiei EUROCLINIC, de 30 mil. EUR. Totodata, prin aceasta fuziune, CMU va trece pe locul doi in topul celor mai mari operatori de servicii medicale private, imediat in urma MedLife, care estimeaza pentru 2010 o cifra de afaceri de 38 mil. EUR.

5.534 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO