1asig.ro
1asig.ro

EIOPA si-a stabilit prioritatile strategice pentru anul viitor

5 min. / 1.540 cuvinte

EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si-a prezentat prioritatile strategice pentru anul viitor, in cadrul obiectivului general de a construi o Uniune Europeana sigura si durabila pentru cetateni in vremuri de transformare. Activitatile tin seama de efectele actuale ale COVID-19, de situatia pietei si de prioritatile politice, in special de sprijinirea redresarii digitale si ecologice.

PROMO


In cadrul dublului obiectiv de a asigura protectia consumatorilor si de a proteja stabilitatea financiara, EIOPA va urmari sase domenii strategice:

  • Integrarea considerentelor legate de finantarile durabile in toate domeniile de activitate, inclusiv promovarea informatiilor privind durabilitatea si a unui cadru de conduita sustenabila a intreprinderilor, precum si abordarea lacunelor de protectie.
  • Sprijinirea pietei si a comunitatii de supraveghere prin intermediul transformarii digitale, inclusiv pregatirea standardelor tehnice de reglementare si de punere in aplicare din legea privind rezilienta operationala digitala (DORA - the Digital Operational Resilience Act) si implementarea continua a strategiei de subscriere cibernetica.
  • Imbunatatirea calitatii si a eficacitatii supravegherii, inclusiv furnizarea de formare privind Solvency II pentru autoritatile nationale in cooperare cu DG REFORM, definirea prioritatilor strategice la nivelul Uniunii.
  • Asigurarea unei politici prudentiale si de conduita profesionala solide din punct de vedere tehnic, inclusiv urmarirea revizuirii Solvency II si furnizarea de consultanta tehnica cu privire la revizuirea programata a Directivei IORP II.
  • Identificarea, evaluarea, monitorizarea si raportarea riscurilor la adresa stabilitatii financiare si a conduitei de afaceri si promovarea politicilor preventive si a masurilor de atenuare, inclusiv furnizarea de analize de stabilitate financiara si evaluari ale riscurilor corecte si in timp util.
  • Asigurarea unei recrutari, a unei gestionari si a unei dezvoltari eficiente a capitalului uman al EIOPA.

Mai multe informatii privind prioritatile EIOPA sunt accesibile AICI.

 

690 accesari