1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EIOPA pune pe agenda diferentele de pret dintre politele de asigurare

Organismul de supraveghere a asigurarilor si pensiilor private din Uniunea Europeana a lansat luni o consultare publica pentru a lua masuri impotriva modului in care asiguratorii percep in mod incorect preturi diferite pentru acelasi tip de asigurare.

EIOPA a precizat ca analizeaza in special asa-numita "plimbare a preturilor".

Aceasta practica se refera la majorarea primelor in momentul reinnoirii unei polite pe baza unei evaluari a cresterii pe care consumatorul o va tolera inainte de a cauta alte oferte, mai degraba decat pe baza riscului sau a costului serviciului.

"Practicile de "price walking", in special, pot avea un efect daunator asupra detinatorilor de polite de asigurare care este putin probabil sa schimbe furnizorii", a declarat EIOPA intr-un comunicat.

"Practica penalizeaza in mod nedrept clientii loiali si poate afecta in mod disproportionat grupurile vulnerabile, cum ar fi persoanele in varsta."

EIOPA, care coordoneaza supravegherea asiguratorilor din cele 27 de tari ale UE, dar care emite recomandari pentru autoritatile nationale de reglementare, a lansat o consultare publica de trei luni privind un draft referitoar la practicile de tarifare diferentiata.