1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EIOPA publica raportul anual privind sanctiunile prevazute de Directiva privind distributia de asigurari in 2021

EIOPA a publicat cel de-al treilea raport anual privind sanctiunile administrative si alte masuri impuse in cursul anului 2021 de catre autoritatile nationale competente in temeiul Directivei privind distributia de asigurari (IDD).

Autoritatile nationale competente din 18 state membre au impus in total 1 621 de sanctiuni, ceea ce reprezinta o usoara scadere generala fata de anii precedenti. Ca si in perioadele de raportare anterioare, marea majoritate (peste 70 %) a sanctiunilor din 2021 au fost aplicate pentru incalcari ale cerintelor profesionale si organizatorice prevazute la articolul 10 din IDD.

Trebuie remarcat faptul ca utilizarea sanctiunilor este doar un element din setul de instrumente de care dispun aceste autoritati competente. Prin urmare, concluziile privind eficacitatea supravegherii directivei nu ar trebui sa fie trase doar pe baza numarului de sanctiuni impuse in fiecare stat membru.

Prezentul raport se bazeaza pe articolul 36 alineatul (2) din IDD. Articolul prevede ca autoritatile nationale competente furnizeaza anual EIOPA informatii agregate privind toate sanctiunile administrative si alte masuri impuse si ca EIOPA publica aceste informatii intr-un raport anual.

Articolul 10 din IDD se refera la formalitatile de baza pentru accesul si mentinerea accesului la profesie, precum si la cerintele permanente, cum ar fi asigurarea de raspundere civila profesionala si dezvoltarea profesionala continua.

Puteti citi raportul in intregime aici.