1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EIOPA prezinta proiectul de modificare a cerintelor de raportare si publicare in materie de supraveghere

EIOPA (Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale) a prezentat Comisiei Europene proiectul de modificare a regulamentelor (ITS - Implementing Technical Standards) ce stabilesc cerintele de raportare si de publicare in materie de supraveghere, in cadrul Solvency II.

Proiectul de modificare a ITS, asa cum a fost prezentat Comisiei Europene in vederea acoptarii, este unul echilibrat si e de asteptat sa aduca mai multe beneficii, care vor conduce, in cele din urma, la o mai buna protectie a detinatorilor de polite de asigurare si la o mai buna utilizare a principiului proportionalitatii.

In plus, proiectul de propuneri al EIOPA conduce la cerinte de raportare adecvate scopului, la reducerea costurilor de raportare pentru majoritatea intreprinderilor de asigurare si o mai buna supraveghere, prin includerea unor noi informatii privind riscurile emergente si noi domenii pentru care supraveghetorii au identificat o serie de lacune in materie de date.

In special, modificarile privind raportarea in materie de supraveghere si publicarea de informatii includ simplificari ale raportarii trimestriale pentru toate intreprinderile, eliminarea unor modele de raportare anuala pentru toate intreprinderile si noi praguri pentru a promova mult mai bine cerintele de raportare proportionale si bazate pe riscuri, ceea ce duce la scutirea de raportare a anumitor modele pentru multe intreprinderi.

Mai mult, avand in vedere natura specifica a intreprinderilor captive de asigurare si reasigurare, cerintele de raportare au fost adaptate la natura, amploarea si complexitatea activitatilor acestora si au in vedere diferite modele de afaceri ale acestora.

Orientarile EIOPA privind supravegherea sucursalelor intrprinderilor de asigurare din tari terte si privind raportarea in scopuri de stabilitate financiara au fost, de asemenea, modificate, asigurandu-se, in acelasi timp, coerenta intre cerintele de raportare.

Proiectul de propuneri ITS tine seama de feedback-ul primit in urma unei consultari publice desfasurate in 2021.

Detalii, AICI.