1asig.ro
1asig.ro

EIOPA examineaza alte aspecte ale esecurilor si ale incidentelor evitate la limita ale asiguratorilor

5 min. / 1.540 cuvinte

EIOPA (Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale) a publicat, recent, cel de-al doilea raport "Esecuri si cvasi-esecuri in asigurari" ("Failures and near misses in insurance"), care cuprinde, per ansamblu, 219 cazuri relevante din sectorul european al asigurarilor.

PROMO


Raportul face un bilant al celor mai frecvente masuri luate de catre asiguratori si de autoritatile nationale competente (ANC) in timpul etapelor de redresare si de solutionare a situatiilor de esec sau cvasi-esec. Baza de date care sustine raportul reuneste informatii valoroase despre impactul diferitelor masuri puse in aplicare, care servesc la imbunatatirea cunostintelor in materie de supraveghere in domeniul prevenirii falimentelor si al reducerii eventualelor pierderi.

De asemenea, raportul EIOPA analizeaza aspectele transfrontaliere si constata ca, desi acestea reprezinta doar un numar mic de esecuri raportate pana in prezent, pierderile suferite de detinatorii de polite de asigurare par sa apara mai des decat in cazul esecurilor nationale.

Constatarile raportului vin sa sustina si mai mult punctul de vedere al EIOPA cu privire la necesitatea unui cadru comun de redresare si de rezolutie la nivelul Uniunii Europene si a unui grad minim de armonizare in cadrul retelei de IGS nationale, pentru a minimiza impactul falimentelor si pentru a proteja mai bine detinatorii de polite de asigurare. 

Raportul EIOPA este disponibil AICI

 

423 accesari