1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EIOPA: Autoritatile europene de supraveghere au publicat raportul anual comun pentru 2021

Comitetul comun al autoritatilor europene de supraveghere (ESAs - the European Supervisory Authorities) - EBA, EIOPA si, respectiv, ESMA -, a publicat raportul anual pentru 2021, oferind o prezentare detaliata a activitatii sale comune realizate in cursul anului trecut.

Comitetul comun, prezidat, in 2021, de catre ESMA, a continuat sa joace un rol central in coordonarea si schimbul de informatii intre autoritatile europene de supraveghere, Comisia Europeana (CE) si Comitetul European pentru Risc Sistemic (CERS). In 2021, o parte semnificativa a activiatii s-a axat pe dezvoltarea cadrului de reglementare si de supraveghere pentru informatiile legate de sustenabilitate.

Principalele domenii de interes transsectorial au continuat sa fie evaluarea comuna a riscurilor, consolidarea protectiei consumatorilor, dezvoltarea cadrelor de reglementare si de supraveghere pentru finantarea sustenabila si securitizare. In plus, programul de lucru a fost completat de monitorizarea si contributia la evolutiile din domeniul finantelor digitale, de sprijinirea extinderii FinTech, prin intermediul hub-urilor de inovare si al sandbox-urilor, precum si de securitatea cibernetica.

Principalele directii de lucru includ:

  • Sustenabilitate - Dezvoltarea cadrului de reglementare si de supraveghere pentru informatiile legate de sustenabilitate, inclusiv furnizarea a doua seturi de proiecte de standarde tehnice de reglementare (RTS - Regulatory Technical Standards) in cadrul Regulamentului privind informatiile referitoare la finantarea sustenabila (Sustainable Finance Disclosure Regulation - SFDR).
  • Finante digitale - Discutii tehnice ample pe teme precum cripto-active si rezilienta operationala digitala.
  • Protectia consumatorilor - Activitati de pregatire a raspunsului la cererea de dovezi din partea Comisiei Europene in contextul revizuirii Regulamentului PRIIPs, in urma prezentarii proiectului de RTS in ianuarie 2021.
  • Securitizare - Prezentarea unui raport in ceea ce priveste punerea in aplicare si functionarea Regulamentului privind securitizarea, precum si a unui aviz cu privire la domeniul de aplicare jurisdictional al acestuia.

Raportul este disponibil AICI.