1asig.ro
1asig.ro

Dupa un an cu pierderi record, Flood Re subliniaza nevoia pentru o mai buna rezistenta impotriva inundatiilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Dupa inundatiile catastrofale din perioada 2019-2020, Flood Re, pool-ul de stat pentru asigurari impotriva inundatiilor din Marea Britanie, subliniaza nevoia unei "reconstructii mai bune" impotriva inundatiilor, mai ales in contextul in care, anul trecut, Flood Re s-a confruntat cu pierderi record - 160 de milioane de lire sterline (brut), un nivel de 10 ori mai mare decat cel inregistrat in 2018, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Dupa 3 ani relativ linistiti, sezonul 2019-2020 a adus primele furtuni majore, Ciara si Denis, fenomene ce au provocat inundatii severe in Marea Britanie, cu un total al cererilor de despagubire mai mare decat in toti cei 3 ani anteriori. Astfel, in perioada noiembrie 2019-februarie 2020, inundatiile severe au afectat mii de locuinte din Marea Britanie, potrivit sursei citate.

Totodata, Flood Re mai noteaza, in raportul sau anual, ca schimbarile climatice si, implicit, temperaturile in crestere ar putea influenta atat numarul de proprietati cu risc ridicat de expunere la inundatii, cat si implicatiile care graviteaza in jurul capacitatii Flood Re de a iesi de pe piata pana in 2039. In plus, arata Flood Re, mai multe gospodarii afectate de inundatii s-au confruntat, pe fondul pandemiei, cu dificultati suplimentare, fie din cauza intarzierilor la lucrarile de reconstructie, fie din cauza costurilor crescute pe care procesul de reconstructie le presupune.

In acest context, Andy BORD - Chief Executive, Flood Re -, a subliniat nevoia esentiala de a integra, in orice strategie de recuperare post-pandemie, o mai buna rezilienta in procesul de reconstructie, precum si asigurarea de investitii sustinute in strategiile de gestionare a riscului de inundatii.

"Flood Re a avut un impact semnificativ asupra accesibilitatii si disponibilitatii asigurarii pentru locuinte, in conditiile in care peste 300.000 de gospodarii din Marea Britanie, cu un grad ridicat de expunere la riscul de inundatii, beneficiaza direct de acest program. Ajutam mai multe familii ca niciodata si ne aflam intr-o pozitie financiara puternica, fiind pregatiti sa-i sprijinim pe cei afectati de inundatii", spune Andy BORD.

"Anul acesta a fost important din mai multe privinte. Ne-am confruntat cu primele inundatii majore de la lansarea noastra, in 2016, si cu nevoia de a ne adapta la pandemia COVID-19. In aceste momente fara precedent, tara trebuie reconstruita mai bine, prin dezvoltarea unui plan de recuperare care sa puna baze durabile pentru viitor. Pentru cei expusi la riscul de inundatii, este esential ca investitiile in strategiile de atenuare a acestui risc sa fie mentinute", a mai punctat reprezentantul Flood Re.

197 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO