1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Due dilligence la CARPATICA Asig

In data de 11 ianuarie 2016, incepe procedura de due dilligence, prin care CARPATICA Asig va fi evaluata financiar, comercial si operational de catre investitorul strategic interesat de preluarea companiei, a anuntat luni asiguratorul.

"Investitorul interesat de preluarea CARPATICA Asig detine o vasta experienta in industria de asigurari si intentioneaza sa dezvolte si sa consolideze compania pe termen lung", se arata in comunicatul de presa transmis de societate.

Acest proces se deruleaza in baza Memorandumului de intelegere cu clauza de exclusivitate, ce a fost semnat in data de 21 decembrie 2015. Procedurile de due diligence urmeaza un calendar al tranzactiei ce a fost transmis si catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, mai precizeaza CARPATICA Asig.

Indicatorii financiari in 2015

Compania Carpatica Asig precizeaza ca a inregistrat, in 2015, o imbunatatire semnificativa a indicatorilor financiari: cresterea volumului zilnic de prime brute subscrise cu 43%, pana a 2,9 milioane lei/zi, indicatorii de daunalitate si dauna combinata au scazut cu 3%, iar nivelul daunei combinate a coborat la 93%.

"Cresterea de vanzari zilnice, coroborata cu indicatorii de dauna, certifica corectitudinea modelului adoptat si creeaza premisele atingerii obiectivelor asumate", a declarat Liviu STOICESCU, Director General, CARPATICA Asig.

Compania a platit, in 2015, despagubiri in valoare de aproximativ 382 milioane lei. Sumele lunare platite ca despagubiri au crescutcu 10%, incepand din septembrie 2015, si au atins o medie lunara de 34 de milioane de lei.

In ultimele patru luni ale anului trecut, Carpatica Asig si-a imbunatatit indicatorul de lichiditate cu aproximativ 36% fata de nivelul minim atins in 2015. Cash flow-ul inregistrat de companie, in 2015, este pozitiv - 25 milioane lei - si va inregistra o crestere estimata la 103 milioane lei in anul 2016 si una de aproximativ 174 milioane lei in 2017.

In ultimele luni ale anului, s-a inregistrat o cresterea cu 16,5% a valorii medii lunare pentru produsele facultative vandute. "Tendinta inregistrata de vanzarile pe segmentul asigurarilor facultative se va pastra in acest an. Estimam ca, in 2016, vom inregistra o crestere accelerata a primelor brute subscrise pentru produsele facultative care va putea duce la dublarea nivelului acestora fata de volumul actual. Prin urmare, ne asteptam ca ponderea primelor brute subscrise aferente produselor facultative in totalul subscrierilor companiei sa depaseasca 29%, in 2016", a precizat Liviu STOICESCU.

Reteaua teritoriala a fost extinsa

Asiguratorul a deschis, pe 8 ianuarie 2016, cea de-a saptea sucursala din Bucuresti, extinzand astfel reteaua teritoriala nationala la 63 de sucursale si agentii.

"Transformarea si flexibilizarea structurii organizatorice, pentru folosirea mai eficienta a resurselor interne, reprezinta un obiectiv important pentru managementul CARPATICA Asig. Deschiderea celei de-a saptea sucursale din Bucuresti reprezinta un pas important pentru noi si clientii nostri, care vor avea acces, in mod direct si rapid, la servicii si solutii de asigurare personalizate", a declarat Liviu STOICESCU, Director General, CARPATICA Asig.

Noua sucursala CARPATICA Asig este pozitionata in Bucuresti, Sos. Mihai Bravu, nr. 75-83, sector 2.

Compania a intrat in proces de redresare financiara, in luna mai 2014. Potrivit planului de redresare agreat si aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, CARPATICA Asig trebuie sa atraga noi resurse financiare si sa isi reduca cheltuielile de achizitie si administrare.

Dupa exercitiul BRS, societatea CARPATICA Asig a propus ASF un set de masuri suplimentare, care a fost aprobat de catre Consiliul Autoritatii, si care completeaza planul de redresare initial. Printre acestea se numara atragerea unui imprumut subordonat in suma de cel putin 30 milioane de lei si scurtarea perioadei de atragere a unui investitor strategic astfel incat, pana la data de 15 decembrie 2015, sa poata fi incheiata tranzactia cu acesta.

Investitiile strategice nu s-au concretizat insa pana in prezent, insa asiguratorul a anuntat, pe 21 decembrie 2015, ca a semnat "un memorandum de intelegere cu clauza de exclusivitate cu un investitor european".

CARPATICA Asig a anuntat recent ca si-a majorat capitalul social cu 10 milioane de lei, suma ce a fost virata in conturile companiei in data de 5 ianuarie 2016. Astfel, capitalul social al companiei a ajuns la nivelul de 34,3 milioane de lei.