1asig.ro
1asig.ro
Dragos CALIN a primit avizul ASF ...

Dragos CALIN a primit avizul ASF pentru functia de Presedinte al Directoratului GRAWE Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat, in sedinta de miercuri - 16 septembrie a.c. -, masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, printre care si numirea lui Dragos - Marius CALIN (foto) in functia de Presedinte al Directoratului la societatea GRAWE Romania Asigurare.

PROMO

Dragos CALIN are o experienta de peste 20 ani in domeniul asigurarilor, acumulata in companii precum GENERALI, GROUPAMA si ASIROM. In urma cu doi ani el a fost numit Director de Vanzari al companiei GRAWE Romania.

El il inlocuieste pe Paul SWOBODA.

Parte dintr-un grup austriac cu o istorie de aproape 200 de ani, GRAWE Asigurari a implinit 20 de ani de prezenta in piata romaneasca de asigurari. Initial s-a consacrat ca o companie dedicata asigurarilor de viata, pentru ca mai apoi sa se redefineasca drept companie care ofera gama completa de asigurari necesare oricarui client - viata, locuinte, travel, auto.

Alte decizii luate de Consiliul ASF:

- Numirea doamnei Anca BUGEANU in calitate de membru al Consiliului de Administratie la societatea ALLIANZ-TIRIAC Asigurari S.A.;

- Eliberarea autorizatiei de functionare ca societate de asigurare, pentru desfasurarea activitatii de asigurari generale, societatii NN Asigurari S.A. si aprobarea NN Continental Europe Holdings B.V. ca actionar semnificativ direct al acestei societati; Numirea doamnei Anna Natalia GRZELONSKA in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie, a doamnei Dorina-Maria COSBUC-IONESCU si a lui Gerke Anno WITTEVEEN in calitate de membri ai Consiliului de Administratie, precum si numirea lui Catalin - Mihai ELISEI in functia de Director General si a doamnei Ramona Veronica JUNCU in functia de Director General Adjunct in cadrul societatii NN Asigurari S.A.;

- Modificarile intervenite in documentele Fondului Deschis de Investitii Omninvest;

- Emiterea Certificatului de Inregistrare a majorarii capitalului social al societatii Avioane Craiova S.A. Dolj;

- Emiterea deciziei prin care se confirma ca societatea Heineken Romania S.A., angajata in tranzactii cu instrumente financiare derivate extrabursiere cu societatea Heineken International B.V., se incadreaza in exceptia de la obligatia de raportare prevazuta in articolul 9 alin. (1) al Regulamentului (UE) nr. 648/2012 (EMIR);

- Modificarea Actului constitutiv ca urmare a majorarii capitalului social al societatii ASITO Kapital S.A. cu suma de 5.711.900 lei, de la valoarea de 20.642.300 lei la valoarea de 26.354.200 lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

1.164 accesari