1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Doua cutremure cu magnitudinea de ...

Doua cutremure cu magnitudinea de 3.5, in zona seismica Vrancea

Doua cutremure cu magnitudinea 3.5 s-au produs pe 27 mai 2024, in zona seismica Vrancea, potrivit informaţiilor publicate luni de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

”In ziua de 27 mai 2024 la ora 01:41:20 (ora locala a Romaniei) s-a produs in zona seismica Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adancimea de 140.1km”, a precizat Institutul.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 51 km V de Focsani, 61 km NV de Buzau, 62 km E de Sfantu-Gheorghe, 71 km E de Brasov, 88 km NE de Ploiesti.

Al doilea cutremur a avut loc la ora 07:16:31 (ora locala a Romaniei) si s-a produs in zona seismica Vrancea, Buzau, tot cu magnitudinea ml 3.5, la adancimea de 127.1 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 50 km NV de Buzau, 54 km V de Focsani, 68 km SE de Sfantu-Gheorghe, 72 km E de Brasov, 77 km NE de Ploiesti.

Protejeaza-ti locuinta

Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

La sfarsitul lunii aprilie 2024, la nivel national, erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei) 2.146.587 de locuinte, conform statisticilor PAID Romania, cu un gradul de cuprindere in asigurare de 22,23%.

5 din 10 romani sunt ingrijorati in legatura cu rezistenta locuintei la un eventual cutremur. Rezultatele studiului Reveal Marketing Research confirma ingrijorarile semnalate de seismologi, care au lansat un avertisment cu privire la un cutremur puternic care ar putea avea loc in Romania, avand in vedere ca, statistic vorbind, in fiecare secol se inregistreaza doua, trei astfel de miscari ale Pamantului. Astfel ca, 46% dintre romani manifesta un nivel ridicat de ingrijorare, legat de posibilitatea unui seism de proportii, in timp ce un procent de 20% declara ca nu sunt preocupati in aceasta privinta.