1asig.ro
1asig.ro

Disney+, vizat de infractorii cibernetici inca de la primele ore dupa lansare

5 min. / 1.540 cuvinte
Inaugurat saptamana trecuta, Disney+, serviciu de streaming video lansat de catre Disney, a fost tinta infractorilor cibernetici de la primele ore dupa lansare, arata Insurance Business Mag, care citeaza ZDNet.

PROMO


Sursa citata spune ca multi utilizatori Disney+ s-au plans ca nu mai au acces la conturi si ca au fost deconectati de pe toate dispozitivele pe care le foloseau pentru a accesa serviciul de streaming video, descoperind ca infractorii cibernetici au schimbat datele de conectare: numele utilizatorului si parola.

Ingrijorator este, insa, si faptul ca unii dintre utilizatori au declarat ca au folosit parole pe care le aveau si la alte conturi online, sugerand ca infractorii cibernetici au obtinut astfel acces si la conturile respective, nu doar la cel Disney+. Mai mult, mai arata sursa citata, mii de conturi Disney+ sunt deja disponibile pe forumurile de hacking pentru preturi variind intre 3 si 11 dolari. Unele dintre conturi au fost oferite gratis, pentru a fi folosite de intreaga comunitate hacking.

Insurance Business Mag arata ca Disney a refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect, dar ZDNet are o recomandare pentru utilizatori. "Folositi parole unice pentru conturile voastre. Acest lucru nu poate preveni ca un malware sa fie instalat pe dispozitivele pe care le folositi si, astfel, sa va fure parolele, dar poate preveni cel mai comun scenariu al unui incident cibernetic, cel in care infractorii cibernetici obtin acces la conturile voastre doar incercand sa ghiceasca parola pe care o folositi."

497 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO