1asig.ro
1asig.ro

Directia Supraveghere din BNR va avea o noua conducere

5 min. / 1.540 cuvinte
Directia Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei va avea o noua conducere incepand cu data 1 octombrie 2020. Adrian COSMESCU va prelua functia de Director al Directiei Supraveghere, iar Nicolae Catalin DAVIDESCU pe cea de Director Adjunct.

PROMO


Adrian COSMESCU, cu o cariera de peste 20 de ani in domeniul supravegherii bancare - din 1999 detinand functia de director adjunct al Directiei Supraveghere - ii succede lui Nicolae CINTEZA, pensionat la data de 1 august a.c.

Nicolae DAVIDESCU are o experienta de 17 ani in cadrul Directiei Supraveghere, iar din 2016 ocupa functia de sef serviciu la Serviciul monitorizarea aplicarii sanctiunilor internationale, prevenirea spalarii banilor si finantarii terorismului.

Potrivit statutului (Legea nr. 312 din 28.iun.2004), BNR este responsabila cu supravegherea prudentiala a institutiilor de credit, in scopul asigurarii functionarii si viabilitatii sistemului bancar. Mai multe detalii despre activitatea de supraveghere prudentiala a bancii centrale gasiti aici
227 accesari