1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Din INIMA pentru oameni! Angajatii ...

Din INIMA pentru oameni! Angajatii CNPF s-au solidarizat campaniei de donare a sangelui

Cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, angajatii Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) au participat si in acest an la actiunea de donare voluntara a sangelui pentru a sprijini sistemul de sanatate in vederea atragerii atentiei asupra rolului pe care donarea voluntara de sange il joaca in salvarea de vieti si pentru a creste solidaritatea in cadrul comunitatilor.

Prin acest gest de bunavointa, facut din inima, angajatii institutiei au dorit prin propriul exemplu sa-i incurajeze si sa-i motiveze pe cei din jurul nostru sa salveze vieti prin donarea benevola de sange. Donarea de sange este un act generos, solidar si responsabil, care permite tratarea a mii de pacienti in fiecare an. Donarea de sange este un act de solidaritate si SALVEAZA VIETI!

Sangele donat de angajatii CNPF va permite suplinirea rezervelor de componente sanguine ale Centrului National de Transfuzie a Sangelui.

Studiile au demonstrat ca donarea de sange este o procedura sigura si benefica pentru sanatate: acest gest reduce cu 30 la suta riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare. Donatorii de sange traiesc mai mult decat ceilalti oameni si au un sistem imunitar mai puternic. In plus, fiecare voluntar este suspus unor analize gratuite: le este masurata tensiunea arteriala, ritmul cardiac, temperatura corpului si nivelul de hemoglobina. Totodata, este bine de stiut ca donarea regulata improspateaza sangele si intareste sistemul imunitar, iar cu ocazia unei singure donari se produce arderea a 650 de calorii.