1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Depistati cu viteze de peste 200 km/h, pe autostrazi

Politistii Brigazii Autostrazi a Politiei Romane au depistat, in minivacanta prilejuita de Mica Unire, 387 de conducatori auto care au calcat pedala de acceleratie peste limita legala.

In perioada 24 - 26 ianuarie a.c., politistii Brigazii Autostrazi a Politiei Romane s-au aflat in teren, pe autostrazi, pentru ca oamenii sa ajunga cu bine la destinatie.

In cele 3 zile, politistii au depistat, in total, pe autostrazi, 577 de abateri contraventionale. Dintre acestea, 387 au vizat depasirea limitei legale de viteza. Ca masuri complementare, au fost retinute permisele de conducere a 77 de conducatori auto. Totodata, au fost constatate 4 infractiuni, pentru care au fost intocmite dosare penale.

Sambata dupa-amiaza, tot spre Constanta, pe A2, a fost depistat un barbat de 36 de ani, conducand cu viteza de 218 km/h. Abaterea a fost filmata si inregistrata cu aparatul radar AUTOVISION. Contravenientul a fost sanctionat cu amenda de 2.900 de lei si cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Un alt barbat, de 45 de ani, a fost sanctionat cu aceeasi amenda si masura complementara, pentru ca, pe drumul spre Constanta, pe A2, a fost depistat conducand cu 205 km/h.

Pe A3, un alt barbat conducea cu 215 km/h, abatere fiind filmata si inregistrata de aparatul Trucam. Acesta a fost sanctionat cu amenda de 2.900 de lei si i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, atrage atentia Politia Romana.

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Romania are cea mai mare rata a accidentelor rutiere fatale din UE. Astfel, conform Comisiei Europene, Romania a ocupat prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2018, cu 96 de morti la un milion de locuitori (de la 99 de morti in 2017), aproape dublu fata de media UE care a fost de 49 de decese la un milion de locuitori.

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor a lansat in 2019 a IV-a editie a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! care si-a propus sa aduca in prim plan pericolele oboselii la volan, alaturi de sfaturile obisnuite de siguranta rutiera. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.