1asig.ro
1asig.ro

Dependenta de asigurarile de viata incetineste perspectivele de crestere ale celor mai importanti 10 asiguratori niponi

5 min. / 1.540 cuvinte
Cei mai importanti 10 asiguratori din Japonia au o dependenta puternica de linia de asigurari de viata, iar acest lucru ii face vulnerabili la cresterea daunelor si scaderea investitiilor, sustine GlobalData. O astfel de dependenta excesiva de un anumit produs va incetini, cu siguranta, cresterea industriei de asigurari din Japonia, noteaza sursa citata.

PROMO


Cei mai importanti cinci asiguratori niponi (Nippon Life, Japan Post Insurance, Meiji Insurance, Sunitomo Life si, respectiv, Dai-ichi Life) se bazeaza in special pe asigurarile de viata. Tokio Marine si Sompo Japan, care ocupa locurile 6 si 7 in top 10, par bine pozitionati pentru a-si creste cota de piata, deoarece depind, in mare, de segmentele auto si property, linii care nu se asteapta la o crestere semnificativa a daunelor.

Cu toate acestea, subliniaza GlobalData, noul coronavirus nu a afectat Japonia la fel de mult ca multe alte tari si, prin urmare, asiguratorii niponi vor fi mai bine pozitionati pentru a face fata consecintelor. Cei mai afectati de volatilitatea investitiilor globale vor fi asiguratorii de viata din Japonia, mai arata GlobalData.

"Primii 10 asiguratori genereaza 77% din nivelul de business din segmentele viata si pensii. 7 dintre cei 10 asiguratori din top genereaza intregul business din aceste linii. Dependenta de asigurarile de viata face ca majoritatea asiguratorilor de top sa fie vulnerabila la o stagnare asteptata a cresterii primelor, precum si la randamente scazute ale investitiilor", explica Deblina MITRA - Insurance Analyst, GlobalData.

"Primii 10 asiguratori de viata reprezinta 69% din activitatea individuala de asigurari de viata din Japonia. Acest lucru inseamna ca activitatea de asigurari de viata este dominata de jucatorii sai cheie. E probabil ca asiguratorii sa fie afectati de incetinirea in curs a acestei activitati, atat din cauza rentabilitatii scazute, cat si a stagnarii cresterii primelor. In acest sens, Japan Post si Nippon Life par sa fie cele mai expuse", subliniaza Deblina MITRA.

157 accesari