1asig.ro
1asig.ro

Deficitul de protectie prin asigurare impotriva COVID-19 genereaza oportunitati pentru modelele parametrice

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia de COVID-19 a evidentiat faptul ca cele mai multe companii nu aveau protectie prin asigurare impotriva pandemiilor, chiar daca detineau o asigurare impotriva riscului de intrerupere a afacerii, ceea ce a creat o oportunitate pe piata, noteaza GlobalData. Astfel, arata sursa citata, start-up-ul Machine Cover incearca sa se impuna oferind o solutie parametrica de asigurare care sa protejeze companiile impotriva unor pandemii viitoare.

PROMO


Raportul "2019 UK SME Insurance Survey", realizat de GlobalData, arata ca, anul trecut, 17,3% dintre companiile mici si mijlocii din Marea Britanie detineau o asigurare impotriva intreruperii afacerii. Cu toate acestea, cele mai multe astfel de polite nu acopera pandemiile, lucru care a generat mai multe tensiuni. Asigurarea parametrica, arata GlobalData, poate fi o parte a unei solutii care sa impiedice aparitia unor astfel de tensiuni si pe viitor.

Asigurarea parametrica opereaza in baza premisei ca, odata declansat un anumit eveniment, o plata este generata automat catre clientul asigurat. Machine Cover sustine ca asigurarea sa parametrica va genera o plata automata in momentul in care va fi inregistrata o scadere semnificativa a activitatii economice. Insa, subliniaza GlobalData, vor exista provocari importante in incercarea de a furniza o astfel de solutie de asigurare.

Cand companiile din Marea Britanie au fost obligate, pe fondul pandemiei, sa isi inchida usile, asiguratorii au primit mai multe reclamatii cu privire la asigurarile de intrerupere a afacerii. Pentru a achita creantele, asiguratorii ar trebui sa detina un nivel ridicat de active lichide. Asociatia Asiguratorilor din Marea Britanie se asteapta ca membrii sai sa achite, pe fondul pandemiei COVID-19, aproximativ 900 de milioane de lire sterline pentru politele de asigurare impotriva intreruperii afacerii.

"Avand in vedere faptul ca putine companii au o acoperire impotriva pandemiilor, cheltuielile cu care s-ar confrunta companiile de asigurari, daca cele mai multe companii ar fi acoperite impotriva pandemiilor, ar fi exorbitante. Acest lucru limiteaza eficacitatea modelului traditional de asigurare, atunci cand e vorba de pandemii. Asigurarea parametrica ar putea fi un bun punct de plecare in adresarea unor probleme care au devenit tot mai evidente. Intrucat platile se bazeaza pe o statistica clara si masurabila, convenita de ambele parti, nu exista nelamuriri cu privire la faptul daca o despagubire ar trebui platita sau nu. Desi e putin probabil ca o companie InsurTech sa detina capitalul necesar pentru a proteja cu succes companiile impotriva unor pandemii viitoare, modelul de asigurari parametrice e demn de luat in considerare", arata Yasha KURUVILLA - Insurance Analyst, GlobalData.

322 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO