1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Declaratiile reprezentantilor ...

Declaratiile reprezentantilor EUROHOLD si EUROINS dupa retragerea autorizatiei de functionare a companiei de catre ASF

Grupul bulgar EUROHOLD a organizat in aceasta dupa-amiaza o conferinta de presa, ca urmare a deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF, de a retrage autorizatia de functionare a EUROINS Romania.

La conferinta au participat Assen HRISTOV, Presedinte EUROHOLD, Kiril BOSHOV, CEO EUROINS Insurance Group si Tanja BLATNIK, CEO EUROINS Romania.

Potrivit lui Assen HRISTOV, EUROINS Romania nu are nicio problema cu acoperirea datoriilor in ceea ce priveste platile pe termen scurt. "Cheltuielile zilnice ale companiei sunt de 5,5 milioane lei pentru plata daunelor. Compania are fonduri suficiente pentru a acoperi cheltuielile pentru urmatoarele 15-20 de zile".

Conform EUROHOLD, la data de 17 martie 2023, EUROINS Romania avea in cont 8 milioane de euro si creante la brokeri de inca 70 de milioane de lei, deci in total aproape 24 de milioane de euro.

Grupul bulgar Eurohold sustine ca va da in judecata ASF si va cere despagubiri de 500 milioane de euro ca urmare a retragerii licentei Euroins Romania.

La finele lunii septembrie 2022, compania detinea 15,83% din piata asigurarilor generale si de viata, 19,07% din piata asigurarilor generale si 31,04% din piata RCA.

Cifrele pe anul 2022 ale EUROINS Romania nu au fost anuntate nici de catre companie, nici de catre ASF.

VIDEO: Conferinta de presa extraordinara a EUROHOLD - EUROINS de astazi AICI 
Prezentarea detaliata a situatiei financiare a EUROINS Romania - Assen HRISTOV, Presedinte EUROHOLD poate fi citita AICI.

PROMO