1asig.ro
1asig.ro
Deciziile adoptate miercuri de ...

Deciziile adoptate miercuri de Consiliul ASF. SAFETY Broker are unda verde sa devina Societate pe Actiuni

5 min. / 1.540 cuvinte
In cadrul sedintei de miercuri, 21 iulie, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a adoptat masuri privind functionarea pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, printre care aprobarea unor schimbari in cadrul activitatii SAFETY Broker.

PROMO


Astfel, ASF a autorizat arobarea modificarilor aduse Actului Constitutiv al Societatii SAFETY Broker de Asigurare S.R.L. - numire membri Consiliu de Administratie (Viorel VASILE - Presedinte, Robert NITA - Vicepresedinte si Mariana STOICAN - Membru), cesiune de parti sociale, noua structura a asociatilor, schimbare forma juridica si numire auditor financiar.

Decizia vine dupa ce Adunarea Generala a Asociatilor SAFETY Broker din data mai 2021 a decis modificarea formei juridice a companiei din "Societate cu Raspundere Limitata" (SRL) in "Societate Pe Actiuni" (SA), precum si cooptarea in actionariat a doamnei Zenovia IAKAB, CFO-ul grupului de firme SAFETY.

Astfel, brokerul vrea sa atraga capital pentru a continua dezvoltarea, si are la dispozitie doua varianta, dupa cum a declarat si Viorel VASILE in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania: cotarea la Bursa sau vanzarea de actiuni catre un fond de investitii.

SAFETY Broker este liderul pietei de brokeraj, cu o cota de piata de 7,37% in 2020 si prime de asigurare in valoare de 119 milioane de euro, cu 9,79 % mai mult decat in 2019.

In sedinta de miercuri, ASF a mai avizat:

Autorizarea lui Iulian - Cornel LOLEA in calitate de persoana care conduce structura de administrare a riscurilor din cadrul S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A.;

Aprobarea solicitarii S.A.I. Swiss Capital Asset Management S.A. de autorizare a modificarilor intervenite in documentele FDI Active Dinamic;

Aprobarea solicitarii S.A.I. Tradeville Asset Management S.A. privind retragerea avizului de inregistrare al Fondului Inchis de Investitii Global Investing Fund si radierea din Registrul A.S.F.;

Aprobarea prospectului UE pentru crestere in vederea majorarii capitalului social al societatii Magazin Universal Maramures S.A. Baia Mare si emiterea Certificatului de inregistrare a drepturilor de preferinta in vederea tranzactionarii pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare administrat de B.V.B.;

Aprobarea retragerii de la tranzactionare si a radierii din evidenta A.S.F. a actiunilor emise de societatea Famos S.A. Harghita, avand in vedere finalizarea procedurii prevazute de art. 115 din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, cu modificarile si completarile ulterioare.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

1.802 accesari