1asig.ro
1asig.ro
Deciziile adoptate in aceasta ...

Deciziile adoptate in aceasta saptamana de Consiliul de Administratie al CNPF

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale Pietei Financiare (CNPF) a aprobat, in cadrul sedintei de marti, masuri privind functionarea pietei financiare nebancare supravegheate.

PROMO


Astfel, CNPF a autorizat:

Aprobarea prospectului ofertei de preluare benevola, initiata de ofertantul CALLCENTRU, obiectul careia il constituie procurarea a 14080 actiuni ordinare nominative emise de MAPASAUTO, la pretul de 17 lei per actiune, cu durata de 15 zile din data anuntarii.

Avizarea inregistrarii de stat a Statutului AEI DUBASARII VECHI in redactie noua (aprobat de adunarea generala repetata a membrilor tinuta prin corespondenta in data de 21 februarie 2021);

Acordul prealabil companiilor fiduciare BV Fiduciar Invest si Econ-Renastere pentru procurarea valorilor mobiliare de stat.

Respingerea ca neintemeiate a cererilor prealabile privind anularea Hotararilor/Ordonantelor CNPF depuse de catre :
  • intreprinderea Mixta Moldo-Engleza First Audit International (nr. 1229 din 25.02.2021);
  • evani O (nr. SS-CNPF/SA Moldasig - 002/2020 din 03.03.2021);
  • compania de Asigurari GARANTIE (nr. 157 din 26.02.2021);
  • compania de Asigurari INTACT Asigurari Generale (nr. 1056 din 18.02.2021, nr. 1229 din 25.02.2021, nr. 1507 si nr. 1522 din 11.03.2021);
Refuzul privind aprobarea Intreprinderii Mixte Moldo-Engleze First Audit International in vederea efectuarii misiunii de audit a situatiilor financiare si auditului in scop de supraveghere (adecvarea si implementarea politicilor si procedurilor interne in domeniul de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si analiza efectuarii tranzactiilor) pentru anul 2020 in cadrul Companiei INTACT Asigurari Generale.

De asemenea, in ceea ce priveste supravegherea, CNPF a decis:

Proiectul de modificare a Hotararii CNPF nr. 20/5/2008, elaborarea caruia este justificata de necesitatea actualizarii cadrului normativ urmare a aprobarii de catre Consiliul Birourilor (CoB) cu sediul la Bruxelles a noului model al certificatului de asigurare Carte Verde, dupa retragerea oficiala a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniunea Europeana. Astfel, Comitetul de supraveghere al CoB a stabilit ca modelul nou al certificatului Carte Verde, in format vertical sau orizontal, poate fi utilizat de la 1 ianuarie 2021 si a reiterat ca certificatele Carte Verde de model vechi, emise pana la 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi utilizate in continuare in perioada de tranzitie de doi ani, adica pana la 31 decembrie 2022. Odata incheiati acesti doi ani (cel tarziu la 1 ianuarie 2023) noul model urmeaza sa fie utilizat in mod obligatoriu.

Proiectul Hotararii CNPF privind modificarea si abrogarea unor acte normative, care deriva din necesitatea operarii modificarilor in actele normative ale autoritatii de supraveghere (Anexa nr. 3 la Hotararea CNPF nr. 13/3/2008 si Hotararea CNPF nr.19/3/2019), in vederea conformarii cadrului normativ si anume ce tine de faptul ca, incepand cu 01 ianuarie 2021, auditorii nu sunt obligati sa sustina examenul si sa detina certificat de calificare al auditorului participantilor profesionisti la piata financiara nebancara, eliberat de catre CNPF. Totodata, urmeaza a fi abrogata Hotararea CNPF nr. 36/12/2009 cu privire la aprobarea Regulamentului privind cerintele de certificare a auditorilor participantilor profesionisti la piata financiara nebancara. Proiectul se expediaza spre avizare autoritatilor, institutiilor interesate si se supune procedurii de consultari publice in conditiile prevederilor legislatiei in vigoare.

Suspendarea controlului complex al activitatii societatii de investitii Broker M-D, planificat pentru martie curent, in legatura cu imposibilitatea asigurarii prezentei fizice a persoanelor cu functii de conducere la sediul companiei din cauza situatiei epidemiologice cauzate de noul coronavirus.

236 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO