1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Decizii de sanctionare adoptate de ...

Decizii de sanctionare adoptate de Consiliul ASF in luna februarie 2023

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a adoptat, in luna februarie a anului 2023, mai multe decizii de sanctionare a unor entitati/persoane care activeaza in piata financiara non-bancara pentru incalcarea unor prevederi ale legislatiei incidente.

ASIGURARI

OMNIASIG Vienna Insurance Group S.A. a fost sanctionata cu avertisment scris pentru urmatoarele fapte: incalcarea prevederilor art. 21 alin. (4) si (2) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, cu modificarile si completarile ulterioare.

GENERALI Romania Asigurare Reasigurare S.A. a fost sanctionata cu amenda de 54.000 lei pentru urmatoarele fapte: incalcarea prevederilor art. 21 alin. (4) si (2) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, cu modificarile si completarile ulterioare.

PRESTIGE Insurance Broker de Asigurare S.R.L. a fost sanctionata cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor art. 22 alin (13) din Norma A.S.F. nr. 22/2021 privind distributia de asigurari, prin netransmiterea in termenul legal la A.S.F. a modificarii cartii de identitate a conducatorului executiv.

PENSII PRIVATE

RAIFFEISEN Bank S.A., in calitate de depozitar al activelor fondurilor de pensii administrate privat a fost sanctionata cu avertisment scris pentru identificarea unor deficiente in fluxurile de lucru aferente activitatii de depozitare a activelor fondurilor de pensii administrate privat.

Domnul Virgiliu POMPILIU ICHIM, in calitate de Director general al societatii ALLIANZ TIRIAC Pensii Private S.A.F.P.P. S.A. a fost sanctionat cu avertisment scris si cu amenda contraventionala in cuantum de 5.100 de lei, pentru deficientele operationale identificate in activitatea desfasurata pentru fondurile de pensii private administrate.

Doamna Oana Viorica VELICU, in calitate de Director general al METROPOLITAN Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. a fost sanctionata cu amenda contraventionala in cuantum de 9.100 lei si avertisment scris pentru identificarea unor deficiente in procesele operationale.

Doamna Dorina-Maria COSBUC-IONESCU, in calitate de persoana care a asigurat interimatul functiei de control intern din cadrul NN Asigurari de Viata S.A. in perioada 07.06.2021 - 31.03.2022 a fost sanctionata cu avertisment scris pentru urmarirea in mod necorespunzator a modului de implementare a masurilor dispuse in sarcina NN Asigurari de Viata S.A.

Doamna Georgiana-Mioara DUMITRACHE in calitate de persoana care a asigurat interimatul functiei de control intern din cadrul NN Asigurari de Viata S.A. in perioada 01.04.2022 - 19.08.2022 a fost sanctionata cu avertisment scris pentru urmarirea in mod necorespunzator a modului de implementare a masurilor dispuse in sarcina NN Asigurari de Viata S.A.

Doamna Andreea Marina PIPERNEA, in calitate de Director general al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. a fost sanctionata cu avertisment scris pentru identificarea unor deficiente in procesele operationale.

Doamna Lavinia Florina MIRANCEA, in calitate de Director general adjunct al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. a fost sanctionata cu avertisment scris pentru identificarea unor deficiente in procesele operationale.

PIATA DE CAPITAL

Transilvania Investments Alliance S.A. - ca urmare a valorificarii rezultatelor unui control periodic, au fost dispuse urmatoarele sanctiuni/masuri:

 • sanctionarea cu avertisment a Transilvania Investments Alliance S.A.;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 5.600 lei a domnului Marius Petre NICOARA, in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 5.600 lei a domnului Radu MOMANU, in calitate de Vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 5.600 lei a domnului Paul George PRODAN, in calitate de Presedinte al Consiliului de Supraveghere;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 5.600 lei a domnului Patritiu ABRUDAN, in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 1.800 lei a domnului Radu Claudiu ROSCA, in calitate de membru al Directoratului;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 5.600 lei a doamnei Camelia ENE in calitate de secretar al Consiliului de Supraveghere;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 1.800 lei a domnului Tony-Cristian RADUTA-GIB, in calitate de membru al Directoratului;
 • sanctionarea cu amenda in cuantum de 3.200 lei a domnului Sorin RADULESCU, in calitate de Sef Departament Administrare Portofoliu;
 • atentionarea domnului Theo-Dorian BUFTEA, in calitate de membru al Directoratului;
 • atentionarea domnului Mircea RADUS, in calitate de Sef Departament Administrativ;
 • atentionarea domnului Dragos CALIN, in calitate de Sef Departament Juridic.

Totodata, in sarcina societatii a fost impus un plan de masuri pentru remedierea unor deficiente/situatii identificate si mitigarea unor riscuri.

Principalele deficiente constatate au vizat aspecte privind nerespectarea cadrului procedural intern, precum si gestionarea riscurilor operationale aferente sistemelor informatice.

BRD - Groupe Societe Generale S.A. - ca urmare a analizei tranzactiilor efectuate de domnul Vigroux Jean Pierre Georges, membru CA al emitentului BRD, a caror notificare s-a realizat de catre titularul obligatiei ulterior termenului de 3 zile lucratoare de la efectuarea acestora prevazut de art. 19 (1) din Regulamentul (UE) nr. 596/2014 privind abuzul de piata, domnul Vigroux Jean Pierre Georges a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 2.200 lei.

SSIF Blue Rock Financial Services S.A. - ca urmare a nepublicarii printr-un APA (Approved Publication Arrangement), in termenul prevazut de reglementarile legale in vigoare, a tranzactiei de vanzare de tip OTC efectuata cu actiuni tranzactionate intr-un loc de tranzactionare, au fost dispuse urmatoarele sanctiuni/masuri:

 • sanctionarea cu avertisment a SSIF Blue Rock Financial Services S.A.;
 • sanctionarea cu avertisment a domnului Ilie Corneliu Gabriel, in calitate de persoana responsabila cu functia de conformitate in cadrul SSIF Blue Rock Financial Services S.A.

SSIF IFB Finwest S.A. - ca urmare a nepublicarii printr-un APA (Approved Publication Arrangement), in termenul prevazut de reglementarile legale in vigoare, a tranzactiilor de vanzare de tip OTC efectuate cu actiuni tranzactionate intr-un loc de tranzactionare au fost dispuse urmatoarele sanctiuni/masuri:

 • de sanctionare cu avertisment a SSIF IFB Finwest S.A.;
 • sanctionarea cu avertisment a domnului Catalin Dobrescu, in calitate de persoana responsabila cu functia de conformitate in cadrul SSIF IFB Finwest S.A.;
 • sanctionarea cu avertisment a domnului Lucian Codrin Berar, in calitate de persoana responsabila cu functia de conformitate in cadrul SSIF IFB Finwest S.A.