1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Decizia de deschidere a procedurii ...

Decizia de deschidere a procedurii de faliment in cazul CITY Insurance este definitiva!

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat ca a luat act de hotararea instantei, prin care decizia de deschidere a procedurii de faliment, in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, a ramas definitiva, la data de 20 aprilie 2022. In acest context, termenul limita de depunere a cererilor de plata la FGA este 20 Iulie 2022.

Prin urmare, a inceput sa curga termenul limita pana la care creditorii de asigurari ai Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA pot depune cereri de plata, la Fondul de garantare a asiguratilor. Conform Art. 14 din Legea nr. 213/2015 actualizata, "orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata Fondului de garantare a asiguratilor, dar nu mai tarziu de 90 de zile calculate fie de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior", sub sanctiunea decaderii din drepturi.

Termenul limita de depunere a Cererilor de plata la Fondul de garantare a asiguratilor este 20 Iulie 2022. Daca dreptul de creanta s-a nascut insa ulterior datei de 20 iulie 2022, termenul de 90 de zile curge de la data la care s-a nascut dreptul, conform art. 14 alin. (1) din Legea nr. 213/2015.

Cererile de plata - Anexa nr. 10 se pot transmite, intr-una dintre variantele:

FGA reaminteste potentialilor creditori de asigurari ai Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA ca, potrivit legii, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar catre petentii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 500.000 lei pentru fiecare creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare incheiat cu asiguratorul aflat in faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizata.

Totodata, FGA aminteste ca inregistreaza si solutioneaza cererile de plata in ordinea primirii. Creditorii de asigurare pot verifica stadiul solutionarii cererilor de plata inregistrate, online, pe site-ul FGA.

"FGA va continua sa instrumenteze cererile de deschidere dosare dauna primite pentru evenimente produse inainte de 11 mai 2022-inclusiv. Recomandam creditorilor de asigurari ale caror dosare de dauna nu au fost inca deschise sau finalizate prin depunerea unei cereri de plata, sa depuna Anexa 10-cerere de plata, pana la implinirea termenului limita de depunere, 20 iulie 2022 sau maxim 90 de zile de la data nasterii dreptului de creanta, daca acesta s-a nascut ulterior datei ramanerii definitive a falimentului, respectiv 20 aprilie 2022. Ulterior deschiderii dosarului de dauna sau efectuarii reparatiei, creditorii de asigurari au posibilitatea de a completa documentatia depusa deja la FGA", au mai transmis oficialii Fondului.

Mai multe informatii referitoare la depunerea cererilor de plata - anexa nr. 10 precum si a Cererilor de restituire prima - Anexa nr 9, pot fi gasite pe site-ul FGA.

Decizia ASF (din 17 septembrie) de retragere a autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia a fost publicata, pe 27 septembrie 2021, in Monitorul Oficial, Partea I, nr 921.

Dupa mai multe amanari in ultimele patru luni, Tribunalul Bucuresti a dispus, miercuri - 9 februarie 2022, deschiderea procedurii falimentului CITY Insurance, Astfel, conform legislatiei, politele vor mai fi valabile maxim 90 de zile, respectiv pana pe data de 11 mai 2022.

Aproape 500.000 de polite RCA emise de CITY Insurance inceteaza pe 11 mai. Soferii trebuie sa incheie alta asigurare pentru a circula legal si pot solicita returnarea primei proportional cu perioada de valabilitate ramasa in vigoare.

Clientii CITY Insurance ale caror contracte de asigurare sunt denuntate automat pe 11 mai 2022, pot solicita returnarea partii din prima de asigurare proportionala cu perioada de valabilitate ramasa in vigoare. Spre exemplu, daca polita a fost incheiata pe o perioada de un an si expira pe 11 septembrie 2022, clientul are dreptul de a solicita returnarea unei treimi din valoarea primei platite (proportional cu cele 4 luni din 12 ramase in vigoare).

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Politele emise de CITY Insurance nu vor mai fi valabile dupa 11 mai! Aproape 500.000 de soferi trebuie sa incheie alte asigurari RCA
Ce vor face asiguratii CITY Insurance dupa data de 11 mai, cand toate politele expira. Demersuri de urmat la FGA!
Status faliment CITY Insurance: Principalele cauze, peste 1.600 de creditori si expunere de peste 8 mld. lei