1asig.ro
1asig.ro

De Paste, Fundatia World Vision organizeaza o campanie umanitara de sustinere a copiilor vulnerabili

5 min. / 1.540 cuvinte
Sase milioane de locuitori din mediul rural traiesc in locuinte fara baie in casa si apa curenta, iar produsele de baza pentru igiena reprezinta pentru acestia un lux. Consecintele lipsei conditiilor primare pentru igiena au repercusiuni pe termen lung: murdaria aduce cu sine boli grave, precum hepatita A, din cauze care ar putea fi prevenite.

PROMO


In acest context, in perioada Sarbatorilor Pascale (aprilie - mai 2019), Fundatia World Vision Romania desfasoara o campanie prin care isi propune sa cumpere seturi de igiena cu produse de baza (sapun, sampon, pasta de dinti, periute de dinti sau deodorant) pentru 1.796 de copii vulnerabili. Pretul unui set de igiena este 62 lei, iar pentru ca obiectivul campaniei sa fie atins sunt necesari aproximativ 24.000 euro.

"Din pacate, extrem multi copii din Romania nu beneficiaza de conditii decente de trai, nu au apa curenta, au toaleta in afara casei, nu au unde sa se spele si, din cauza lipsei posibilitatilor materiale, nu isi pot cumpara nici macar produse de igiena de baza, cum ar fi sapun sau periuta de dinti. Si noi ne dorim si lucram pentru ca acesti copii sa beneficieze de educatie, sa reuseasca sa iasa din cercul saraciei, dar cum sa faci asta cand tie iti lipsesc lucruri elementare, cand efectiv nu ai cu ce sa te speli? Asa ca, de Pasti, haideti ca impreuna sa le facem lumea mai curata acestor copii!", a precizat Mihaela NABAR, Director Executiv, Fundatia World Vision Romania.

"Adresam tuturor rugamintea de a se alatura campaniei noastre si de a dona unul sau mai multe kit-uri de igiena, printr-un click aici: https://worldvision.ro/campanie/. Singuri putem face putin, dar impreuna putem face atat de mult!", a completat Mihaela NABAR.

Existenta facilitatilor sanitare in gospodariile rurale romanesti constituie o conditie importanta pentru asigurarea unei igiene corespunzatoare a copiilor, aceasta fiind in opinia medicilor de familie una dintre principalele cauze ale imbolnavirii copiilor sub 5 ani. Igiena personala a copiilor presupune cel putin spalat pe maini inainte de fiecare masa, pe dinti de doua ori pe zi (dimineata si seara), iar pe corp macar o data pe zi. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, igiena mainilor permite preventia raspandirii microbilor si cel putin a asa-ziselor boli ale mainilor murdare.

In cei 28 de ani de prezenta in Romania, World Vision a ajutat peste 500.000 de copii si adulti World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 28 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc.
1.210 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO