1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Daunele provocate de inundatiile din Australia se ridica la aproximativ 122 milioane dolari

Cererile de despagubire pentru inundatiile grave care au lovit luna aceasta regiunea New South Wales din Australia au crescut din nou in weekend, cu inca 25%, ajungand la un total de 10.526. Estimarea pentru pierderile de pe piata asigurarilor si reasigurarilor ramane insa scazuta, la 122 de milioane de dolari conform Insurance Council of Australia (ICA).

Cererile de despagubire in urma acestor ultime inundatii din luna iulie se situeaza in continuare mult sub alte catastrofe recente de inundatii care au afectat tara, ceea ce este incurajator pentru interesele de asigurare si reasigurare care au fost grav afectate de pierderile din aceasta tara in ultimii ani.

Cererile de despagubire depuse sunt inca impartite in proportie de 84% pentru daune materiale, 14% pentru daune auto si 2% pentru daune comerciale.

Inundatiile din iulie 2022 din Australia raman mai degraba un "eveniment semnificativ" decat o catastrofa de asigurare iar perspectivele pe termen mai lung raman se concentreaza pe precipitatii semnificative si inundatii in lunile urmatoare, conform ultimei actualizari primite de la Bureau of Meteorology (BOM). In acest an, unele zone din estul tarii au fost deja inundate de trei sau patru ori, iar acest ultim episod va inrautati situatia locuitorilor si proprietarilor de afaceri.

Inundatiile de pe coasta de est din februarie si martie 2022 au reprezentat cea mai costisitoare catastrofa provocata de inundatii din istoria Australiei si al treilea cel mai costisitor eveniment de catastrofa naturala, potrivit Insurance Council of Australia. Pierderile din asigurari si reasigurari s-au ridicat la 4.8 miliarde de dolari australieni.

Costurile de reasigurare sunt in crestere pentru asiguratorii de bunuri si accidente, deoarece costurile pierderilor din industria catastrofelor naturale din aceasta tara au crescut semnificativ in ultimii ani, a declarat recent S&P Global Ratings, iar acest ultim episod de inundatii nu va mai insufla incredere reasiguratorilor.

Acest ultim eveniment legat de inundatii vine in contextul in care asiguratorii australieni si-au reinnoit unele dintre acordurile de reasigurare.