1asig.ro
1asig.ro

Daunele asigurate provocate de explozia din Beirut sunt estimate la 3 miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Companiile de asigurari estimeaza ca pierderile provocate de explozia din Portul Beirut, Liban, se ridica la 3 miliarde de dolari, aproximativ la fel ca pierderile raportate in urma exploziilor din portul Tianjin din august 2015, noteaza news.am, citand Splash.

PROMO


Desi explozia din Beirut de saptamana trecuta a fost mai puternica decat cea din portul chinez in urma cu cinci ani, in Tianjin a fost distrusa marfa mai scumpa, inclusiv mii de masini. Valoarea pierderilor in urma accidentului din portul Tianjin a fost, pana astazi, cea mai mare din istoria asigurarilor maritime pe timp de pace, a informat TASS.

Conform ultimelor date, peste 200 de persoane au murit in Liban, multe altele fiind disparute, in timp ce peste 5.000 de oameni au fost raniti.

Alte estimari privind pierderile economice totale indica sume de 10-15 miliarde de dolari Explozia, care a avut loc in zona portului Beirut, a fost suficient de puternica pentru a afecta mai multe zone ale orasului, dar si cladiri aflate la o distanta de cativa kilometri de portul Beirut.

AM Best spune ca, in Liban, rata de penetrare a asigurarilor este, in general, scazuta, asigurarile property reprezentand doar o mica parte a industriei. Property este, insa, o linie de business in crestere si, avand in vedere nivelul pagubelor produse intr-una din cele mai aglomerate si bogate zone ale tarii, incidentul va avea un impact important asupra unui sector care se confrunta deja cu provocari.

354 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO