1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Dan STEFAN, Autonom: Piata de ...

Dan STEFAN, Autonom: Piata de asigurari este una mica, insa este a noastra si creste

Millenium Insurance Broker (simbol bursier MIB), companie de brokeraj in asigurari avand grupul Autonom ca principal actionar (31,75%), s-a lansat luni, 27 februarie 2023, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma plasamentului privat derulat in toamna anului 2022 prin care compania a atras 4,2 mil. lei de la investitori.

Deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare, cu ocazia listarii emisiunii de actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti, a avut loc la Aula Carol I din Palatul Camerei de Comert Bucuresti.

Listarea pe piata Bursei Bursei de Valori din Bucuresti (BVB), a fost unul dintre obiectivele strategice ale companiei inca din 2018, iar prioritar in tot acest timp a fost alinierea conformitatii la legislatia specifica, in vederea pregatirii pentru listarea la bursa. Succesul emisiunii de actiuni si listarea ofera clientilor, partenerilor si investitorilor atat un plus de incredere, cat si posibilitatea de a se alatura unei companii romanesti pentru a duce mai departe povestea de succes.

Actionarul principal al MiB este Autonom International, prima divizie a fratilor Marius si Dan Stefan, concentrata pe investitii in companii semnificative din domeniul mobilitatii, cea mai reprezentativa fiind Autonom, furnizor integrat de servicii de mobilitate si finantare.

"La MiB am gasit o echipa de profesionisti cu valori comune si o companie cu un potential mare de crestere. Listarea la Bursa reprezinta un pas important in evolutia companiei, prin care aceasta reuseste sa demonstreze inca o data soliditatea modelului de business si capacitatea sa de dezvoltare. Ne bucuram ca am putut sa contribuim cu experienta noastra la aducerea unei noi companii antreprenoriale la Bursa de Valori Bucuresti si, astfel, sa facem impreuna pasi spre dezvoltarea si consolidarea pietei de asigurari din Romania", a declarat Dan STEFAN, membru ne-executiv al CA MiB si co-fondator Autonom International.

Totodata, Dan STEFAN este de parere ca piata de asigurari nu este deloc mare, este chiar de-a dreptul mica insa "este a noastra si creste". "Consider ca exista potential, atat ca grad de penetrare, cat si ca produse. Sunt de parere ca este benefica o normalizarea a pietei, pentru ca numai asa vom avea cu toti de castigat insa cel mai avantajat este clientul pentru ca este esential ca el sa primeasca calitate, pe masura pretului."

Co-fondatorul Autonom International a mai precizat ca, "in aceasta piata, este o nevoie mare de asigurari noi, insa trebuie sa invatam cum sa aducem aceste produse catre clienti". In final, in ceea ce priveste grupul pe care il reprezinta, Dan STEFAN a declarat ca "se contureaza deja o verticala a asigurarilor, in special in zona de servicii" si ca anul acesta grupul va continua investitiile in ecosistemul de asigurari.