1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Dan GHEORGHE este numit Chief ...

Dan GHEORGHE este numit Chief Investment Officer la NN Pensii

NN anunta ca Dan GHEORGHE este numit Chief Investment Officer (Director de Investitii) al NN Pensii, mandatul sau fiind in curs de autorizare de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Dan il va succeda in functie pe Cristian POPA, care a ales sa isi continue cariera in afara NN.

Incepand cu 18 noiembrie a.c., Dan va fi responsabil cu dezvoltarea strategiei de investitii si coordonarea activitatii de administrare a portofoliului de investitii al fondului de pensii administrat privat NN, urmarind managementul prudent al celor aproximativ 4,5 miliarde de euro, active ce reprezinta economiile pentru pensie a peste 2 milioane de romani, a anuntat compania.

Dan GHEORGHE (foto) are 12 ani de experienta profesionala in industria financiara, incepandu-si cariera in 2007, ca Investment Banking Analyst. In 2010, Dan s-a alaturat Franklin Templeton Investments - Emerging Markets Group, ca Investment Analyst. Un an mai tarziu, el a fost numit Vicepresedinte, coordonand activitatea de analiza investitionala pentru actiuni listate in tari precum Romania, Grecia, Croatia, Slovenia, Georgia si Kazahstan. Ca Vicepresedinte in cadrul Franklin Templeton Investments, Dan a facut parte din consiliile de administratie ale mai multor companii romanesti, ca administrator neexecutiv.

"Sunt nerabdator sa incep aceasta noua etapa din cariera mea alaturi de o echipa profesionista. Abia astept sa pot contribui la valorificarea oportunitatilor de investitii pe baza unei strategii prudente si profitabile, cu scopul cresterii performantelor fondului in beneficiul viitorilor pensionari", a spus Dan GHEORGHE, Chief Investment Officer al NN Pensii incepand cu 18 noiembrie.

"Imi face placere sa ii urez bun venit lui Dan in echipa NN Pensii. Am incredere ca experienta lui profesionala va facilita indeplinirea scopului financiar si social pe care industria noastra il are. In acest rol, Dan si echipa sa vor contribui la stabilitatea financiara a viitorilor pensionari si, in paralel, prin investitii sustenabile, vor avea un aport esential la dezvoltarea economiei locale", a spus Andreea PIPERNEA, CEO al NN Pensii.

Dan a absolvit facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori la Academiei de Studii Economice Bucuresti si are un master in Management Financiar si Investitii (DAFI) in cadrul aceleiasi institutii de invatamant.