1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cutremurele din Gorj: 1125 de ...

Cutremurele din Gorj: 1125 de dosare de dauna au fost deja deschise de PAID

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania) a anuntat ca a platit deja despagubirile pentru 188 dosare din totalul de 1125 inregistrate pana la data de 13 martie 2023, ca urmare a cutremurelor produse in luna februarie.

PAID precizeaza ca 87,11% dintre dosare au primit raportul de constatare tehnica, iar noua au fost respinse, opt dintre acestea fiind deschise in mod eronat.

Sistemul digital online de emitere a asigurarii impotriva dezastrelor naturale (PAD), dezvoltat acum aproape doi ani, poate fi accesat pe website-ul oficial paidromania.ro. Tot acolo se poate verifica si valabilitatea politei, prin accesarea butonului albastru - Verifica PAD.

PAD - Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - este o polita de asigurare obligatorie care acopera daunele produse de inundatii, cutremure sau alunecari de teren asupra locuintelor.

Politele PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).

Locuinta de tip A: constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Locuinta de tip B: constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.