1asig.ro
1asig.ro

Cutremur de 4,5 grade, in zona seismica Vrancea

5 min. / 1.540 cuvinte
Un cutremur mediu cu magnitudinea ml. 4.5 s-a produs marti, 2 iunie a.c., la ora 14:12:58 (ora Romaniei), in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, la adancimea de 110 km, a anuntat Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

PROMO

Magnitudinea anuntat initial, de 4.8, a fost revizuita la 4.5.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 74 km E de Brasov, 86 km NE de Ploiesti, 108 km S de Bacau, 118 km V de Galati, 118 km V de Braila, 137 km N de Bucuresti, 158 km NE de Pitesti, 188 km E de Sibiu, 189 km SV de Iasi, 201 km N de Ruse.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 5,2, a avut loc pe 31 ianuarie si s-a resimtit si in Capitala.

Cutremurul, risc major in Romania

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania, in cazul unui astfel de eveniment Bucuresti numarandu-se printre zonele urbane unde se vor inregistra cele mai multe pagube.

Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

Conform datelor PAID Romania, din totalul de peste 9 milioane de locuinte existente pe teritoriul tarii noastre, doar 1,7 milioane sunt asigurate - circa 19% din total. Celelalte 7,3 milioane de locuinte nu sunt protejate de o polita de asigurare care sa le permita remedierea pagubelor produse de cutremur.

529 accesari